Chicago Bears, sekiz yıldır as oyun kurucusu olan Jay Cutler ile yollarını ayırdı. Bears, Cutler geçtiğimiz hafta takaslamaya çalışmış ancak tecrübeli oyuncunun hiç alıcısı çıkmamıştı. İnişli çıkışlı ve sürekli eleştiri oklarını hedefinde geçen sekiz yılda Cutler’ın Chicago ile 102 maçta 154 touchdown pası ve 109 interception’ı bulunuyor.

Cutler, 2013 yılında Bears ile yedi yıllığına 126.7 milyon dolarlık bir kontrat imzalamış ve NFL’in en çok kazanan quarterback’lerinden biri olmuştu. Yeteneği her zaman takdir edilen Cutler, sorumluluktan kaçan tavırları ile her zaman eleştirilmişti.

2006 NFL Drafı’nın ilk turunda Denver Broncos tarafından seçilen tecrübeli oyuncu, 2009 sezonunda Kyle Orton, iki ilk tur draft hakkı ve bir üçüncü tur draft hakkı karşılığında Chicago Bears’a takas edilmişti.

Sekiz sezonun hiçbirinde 28’den fazla touchdown pası atamayan Cutler, takımını sadece bir defa playoff’a taşımış onda da AFC Finali’nde ezeli rakipleri Green Bay Packers’a elenmekten kurtulamamıştı. Cutler kötü oynadığı o maçta hafif bir diz sakatlığını bahane ederek, maçı yarıda bırakmıştı.

Hiçbir zaman taraftarların gözdesi olmayan 34 yaşındaki oyuncu takımdan kesilmesi sonrasında her şey için taraftarlara teşekkür ederken, Chicago Bears forması giyerek çocukluk rüyasını gerçekleştirdiği dile getirdi.

Bears’ın Cutler’ın yerini Tampa Bay Buccaneers’ın yedek quarterback’i Mike Glennon ile doldurması bekleniyor. Haberlerde geçenlere göre Chicago ekibi Glennon’a 19 milyon doları garanti olmak üzere üç yıllık 45 milyon dolar değerinde bir kontrat vermeye hazırlanıyor. Jay Cutler’ın ise yeni durağının neresi olacağı şu an için belirsiz.