Kulüpler 1. Ligi’nde dördüncü hafta karşılaşmalarının tamamlanmasıyla yedi maçlık sezonun ilk düzlüğü geçildi. Ligin bu zamana kadar mağlubiyet yüzü görmeyen iki takımı, Koç Rams ve Sakarya Tatankaları’nı karşı karşıya getiren önemli karşılaşmada Rams, rakibini mağlup ederek ligin namağlup lideri oldu.

Geçtiğimiz hafta Sakarya deplasmanından boynu bükük dönen İTÜ Hornets’in Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Stadı’nda Hacettepe Red Deers’ı ağırladığı karşılaşma, ev sahibi ekibin 35-9 üstünlüğü ile sonuçlandı. Böylece Hornets, bu sezonki ikinci galibiyetine ulaşırken ikinci hafta Gazi Warriors’u deviren Red Deers’ın ise galibiyet hasreti iki maça çıktı.

Üçüncü hafta Koç Rams ile oldukça çekişmeli bir maç oynayan Boğaziçi Sultans ise konuk olduğu ODTÜ Falcons deplasmanından 30-6’lık galibiyetle ayrıldı ve 0-3 başladığı sezondaki ilk galibiyetini elde etti. Üçüncü haftada Warriors’ı deviren Falcons ise bu sonuçla iki galibiyette kaldı.

Ligin mağlubiyet yüzü görmemiş iki ekibinin karşılaştığı haftanın maçında ise Koç Rams, Sakarya BESYO Stadı’nda Tatankalar’a karşı 42-15’lik skorla rahar bir galibiyete ulaşarak namağlup unvanını koruyan tek takım oldu ve sekiz takım arasındaki liderliğini perçinledi. Tatankalar ise harika başladığı sezondaki ilk mağlubiyetini aldı.

Haftanın son maçında ise Gazi Warriors, Marmara BESYO Stadı’nda Yeditepe Eagles ile karşılaştı. Zorlu geçen mücadelede gülen taraf 17-6’lık skorla Eagles olurken İstanbul ekibi, böylece ligdeki üçüncü galibiyetine ulaştı. Warriors ise Sultans’ın ODTÜ’yü mağlup etmesiyle ligde galibiyetle tanışamayan tek takım olarak kaldı.

(Maçların detaylı analizine TAFL Podcast’inin yakın zamanda yayınlanacak olan 17. bölümünden ulaşabilirsiniz.)

1-2 Nisan tarihlerinde oynanacak olan beşinci hafta maçlarında ise ilk olarak Yeditepe Eagles ve ODTÜ Falcons, Ankara’da karşı karşıya gelecek. Boğaziçi Sultans ise, ilk dörde kalma şansını hayatta tutmak adına Sakarya Tatankaları ile hayati öneme sahip bir karşılaşmaya çıkacak. Üçüncü maçta Hornets, evinde Warriors’ı ağırlayacak; son karşılaşma ise Rams ve Red Deers arasında İstanbul’da oynanacak.