Sekiz takımın boy gösterdiği Kulüpler 1. Ligi’nde heyecan, 4-5 Mart tarihlerinde oynanan ikinci hafta karşılaşmaları ile devam etti. Bu karşılaşmalarda son şampiyon Koç Rams, ilk haftayı galibiyetle kapatan Sakarya Tatankaları ve ligin yeni ekibi Hacettepe Red Deers rakiplerini mağlup ederken haftanın sürprizi, Boğaziçi Sultans’ın İTÜ karşısında aldığı mağlubiyetle sezona ikide sıfır yaparak başlaması oldu.

4 Mart günü oynanan haftanın açılış karşılaşmasında Tatankalar ve Yeditepe Eagles, kozlarını Marmara Üniversitesi BESYO Stadı’nda paylaştı. Tatankalar maça, geçirdiği talihsiz trafik kazasından dönen quarterback Bilguun Altahkhuyag’ın touchdown koşusuyla başlarken ikinci çeyrekte wide receiver Amar Krnjic’in yakaladığı touchdown pasıyla da 12-0’lık üstünlüğü yakaladı.

İkinci yarıda toparlanan Eagles, running back Chris Elliot ve quarterback Austin Stubbs’ın koşularıyla skoru 15-12’ye getirmesine rağmen wide receiver Alp Burak Çamlıer’in maçın sonlarına doğru yakaladığı touchdown pası, skoru 19-15 ile Sakarya ekibinin lehine tayin etti ve böylece Tatankalar, ligdeki ikinci galibiyetini alırken ilk hafta Sultans’ı yenerek sezona iyi bir giriş yapan Yeditepe Eagles, mağlubiyetle tanıştı.

Haftanın ikinci maçında ise Koç Rams ve ODTÜ Falcons, Ankara ODTÜ Sahası’nda karşı karşıya geldi. İlk hafta İTÜ’yü 35-7 gibi rahat bir skorla geçen Rams, başkent ekibi karşısında da zorlanmadı ve quarterback Quentin Williams’ın yıldızlaştığı maçta rakibini 49-6 mağlup ederek ikide ikiye zorlanmadan ulaştı.

İlk hafta ODTÜ’ye mağlup olarak sezona hayal kırıklığıyla başlayan Hacettepe Red Deers ise ikinci haftada Ankara’nın bir diğer köklü ekibi Gazi Warriors’ı, Hacettepe Üniversitesi Stadı’nda ağırladı. Kıran kırana geçen mücadelede Red Deers, Warriors’ı 16-6’lık skorla geçerken sezonun siftahını yaptı ve Gazi’yi bir maçtan daha eli boş gönderdi.

Boğaziçi Sultans ve İTÜ Hornets’i karşı karşıya getiren haftanın son karşılaşması ise YTÜ Davutpaşa Stadı’nda, Sultans’ın ev sahipliğinde oynandı. Karşılaşmaya yurt dışından yeni getirdiği oyun kurucu Nick Liebelt ile başlayan Sultans, buna rağmen İTÜ karşısında galip gelemedi ve 14-14’lük skorla uzatmalara giden maçın uzatmalardaki henüz ilk drive’ında touchdown’a ulaşan Hornets, takip eden Sultans hücumunda Boğaziçi ekibine sayı şansı vermeyince sahadan 21-14’lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

Lige Eagles’a karşı kaybederek başlayan Sultans ise böylece ikinci mağlubiyetini almış oldu ve son dönemlerdeki en kötü sezon başlangıcını yaparak ilk dört ekibin boy göstereceği yarı finale yükselme şansını şimdiden zora soktu.

(Maçların ayrıntılı analizlerine yakın zamanda yayınlanacak olan TAFL Podcast’inin 15. bölümünden ulaşabilirsiniz.)

Kulüpler 1. Ligi’nde üçüncü hafta karşılaşmaları ise bu hafta sonu (11-12 Mart) oynanacak. Üçüncü haftanın ilk maçında Gazi Warriors ve ODTÜ Falcons, 11 Mart Cumartesi günü saat 18.30’da Gazi Üniversitesi Rektörlük Sahası’nda karşı karşıya gelecek. İkinci maçta ise Hacettepe Red Deers, Yeditepe Eagles’ı 12 Mart Pazar günü saat 13.00’te Beytepe Stadı’nda ağırlayacak.

Haftanın en zorlu geçmesi beklenen mücadelesinde ise üç yıldır Kulüpler 1. Ligi finaline ambargo koyan iki ekip, Koç Rams ve Boğaziçi Sultans, 12 Mart Pazar günü saat 14.00’te Marmara BESYO Stadı’nda kozlarını paylaşacak. 12 Mart Pazar günü saat 15.30’da başlayacak olan son karşılaşmada Tatankalar, İTÜ Hornets’i Sakarya’da konuk edecek.

Tüm takımlarımıza başarılar diliyor ve iyi olanın kazanmasını temenni ediyoruz.