1950 ve 1953-55 sezonları arası dört sezon San Francisco 49ers forması giymiş olan hücum hattı oyuncusu/defansif end Clay Matthews Sr., 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Matthews Sr., NFL tarihine damga vuran aile ağaçlarından bir tanesinin tepesinde bulunuyordu.

Matthews Sr.’ın iki oğlu Clay Matthews Jr. ve Bruce Matthews, kariyerleri boyunca birçok kez All-Pro ilk takımlarına seçildi. Bruce, 2007 yılında Hall of Fame’de yerini alırken; Matthews Jr., 2017 Hall of Fame sınıfında yarı finale kadar yükseldi.

Matthews Jr. ve Bruce’un da NFL’de oynayan ikişer oğlu var. Matthews Jr., Packers’ın süperstar linebacker’ı Clay Matthews III ve eski Philadelphia Eagles ve Minnesota Vikings linebacker’ı Casey Matthews’un babası. Falcons’ın 2015 NFL Draftı’nda ilk turdan seçtiği sol tackle Jake Matthews ve eski Titans, Redskins ve Panthers hücum hattı oyuncusu Kevin Matthews ise Bruce’un oğulları.

Futbol konusunda kutsal bir armağana sahip olan bu ailenin üç jenerasyonu da NFL’de iz bırakacak işler başardı. Bakalım geriye kalan iki jenerasyon da büyük babaları gibi Hall of Fame geleneğini sürdürebilecek mi?