Alshon Jeffery ile bombayı patlatan Philadelphia Eagles, bu transferle de yetinmedi ve hafta başında 49ers’ın serbest bıraktığı Torrey Smith ile de üç yıl, 15 milyon dolara  anlaşarak receiver kadrosunu güçlendirdi.

2015 yılında 49ers ile beş yıllık sözleşme imzalayan Smith, takımdaki iki sezonunu tamamlamasının ardından geçtiğimiz Salı günü serbest bırakılmıştı. 49ers’da geçirdiği iki sezonda 53 top tutuşu olan Smith, oynadığı 28 maçta 930 yard ve yedi touchdown’a imza attı. 2015 sezonunda top tutuş başına kaydettiği 20.1 yard ile ligin liderliğine oturmuştu.

Ligdeki ilk dört sezonunu Baltimore Ravens’da geçiren Smith, sezonluk ortalama 53.2 top tutuş, 898 yard ve 7.5 touchdown istatistikleriyle takımdan ayrılmıştı. Bu rakamlara bakarak geçtiğimiz üç yılda Smith, 49ers’ın serbest oyuncu olarak anlaştığı en iyi isimdi diyebiliriz.

Smith’in San Francisco’da yaşadığı sıkıntılar kendinden kaynaklandığı kadar takımdan da kaynaklanıyordu. Takımın tutarlı bir oyun kurucuya sahip olmaması Smith’in başarısını da etkiliyordu. Baltimore’da oynarken özellikle route koşularında takımın ana silahı olan Smith, 49ers’ta bu özelliğini kaybetmişti.

Öte yandan, Aralık ayında ligin 14. haftasında New York Jets’e yenildikleri maçta bir süre bilinçsiz kaldığını belirten Smith’e beyin sarsıntısı teşhisi konulmasıyla bu maçtan sonra 49ers’ın son üç maçını kaçırmıştı.

Ravens’ın 49ers’ı mağlup ettiği Super Bowl XLVII’den bir şampiyonluk yüzüğüne sahip olan Smith, bu galibiyetin iki top tutuş ve 35 yard’lık kısmında rol oynayabilmişti. NFL’de geçirdiği en başarılı yıl ise bu şampiyonluktan sonraki sezon gerçekleşti. Smith 2013 sezonunu 65 top tutuş, 1,128 yard ve dört touchdown ile bitirmişti. Sezonluk touchdown istatistiğinde kariyer rekorunu ise 2014 sezonunda 11 touchdown ile kıran Smith, sonraki yıl Ravens’tan ayrılmıştı.