NFL’in en sansasyonel yıldızlarından biri olan DeSean Jackson’ın yeni durağı Tampa Bay Buccaneers oldu. Bucs, tecrübeli wide receiver ile 20 milyon doları garanti olmak üzere üç yıllığına 33.5 milyon dolara anlaştığını duyurdu.

Ligin genelinde quarterback’lerine en önemli derin pas opsiyonları sunan oyuncuların başında gelen Jackson, son üç yıldır Washington Redskins forması giyiyordu. Jackson sakatlandığı 2015 sezonu dışında diğer iki sezonunda 1000 yard barajını geçmeyi başarmıştı.

Üç defa Pro Bowl olan yıldız oyuncu daha önce altı sezon Philadelphia Eagles forması giymişti. 31 yaşındaki DeSean Jackson’ın Tampa Bay’de Mike Evans ile birlikte NFL’in en tehlikeli wide receiver ikililerinden biri olması bekleniyor.

D-Jax transferi aynı zamanda NFL’deki üçüncü yılına giren Jameis Winston’ın elini de oldukça rahatlacağa benziyor. Öyle ki Winston, geçen sezon Mike Evans’a 173 defa top atmıştı. Evans’ın ardından Winston’ın favori hedefi olan Adam Humphries’in ise toplam sadece 83 top gitmişti.

Sene başında off-season’daki en önemli hedefinin hücumu güçlendirmek olduğunu söyleyen head koç Dick Koetter ve genel menajer Jason Licht, DeSean Jackson transferiyle bu hedefine ulaşmış gözüküyor.

Son iki yıldır Super Bowl’a çıkan Atlanta Falcons ve Carolina Panthers ile aynı grupta olan Buccaneers’ın DeSean Jackson transferiyle playoff’a ne kadar yaklaşabileceğini hep birlikte göreceğiz…