Cincinnati Bengals forması ile NFL’in geride bıraktığımız on yıla damgasını vuran Chad Johnson, 39 yaşında olmasına rağmen eski günlerinden herhangi bir şey kaybetmişe benzemiyor. Veteran wide receiver, Meksika Ligi’nde çıktığı maçta kaydettiği 41 yardlık touchdown ile bunu herkese ispat etti.

11 sezonluk NFL macerası sonrası 2014 yılında Kanada Futbol Ligi CFL’in güçlü ekiplerinden Montreal Alouettes ile anlaşan Johnson, burada geçirdiği iki yılın ardından futbolu temelli bırakmış ancak Meksika ligi Futbol Americano Profesional takımlarından Monterrey Fundidores’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir maçlık kontrat teklifini geri çevirmeyerek Monterrey ekibinin kadrosuna katılmıştı.

Fundidores ile çıktığı ilk ve tek maçta Amerikan futbolu kariyerinin en kolay touchdown paslarından birisini yakalayan Johnson, yaptığı corner koşusunda karşısındaki genç cornerback’i alt etmekte hiç zorlanmadı. İşte Johnson’ın yakaladığı o touchdown pası:

10’u Cincinnati Bengals, biri ise New England Patriots ile olmak üzere NFL’de toplam 11 sezon boy gösteren Johnson’ın giydiği Fundidores formasının arkasında “Ocho Cinco” yazması ise gözlerden kaçmadı.

2008 sezonunun hemen öncesinde mahkeme kararıyla soy adını, forma numarasının (#85) İspanyolca versiyonu olan “Ocho Cinco”ya çeviren Johnson, dört sene bu soy adını kullanmış ancak 2012’de, Miami Dolphins ile idmanlara çıktığı dönemde, yeni eşinin soy adını almak istediği ve “Ocho Cinco”nun eski havasını kaybettiği gibi ilginç bahaneler öne sürerek, yine mahkeme kararıyla, adını tekrardan Chad Johnson’a dönüştürmüştü.

Öte yandan Meksika’da yakaladığı touchdown pası sonrası gazını alamayan Johnson, Pittsburgh Steelers’ın yıldız wide receiver’ı Antonio Brown’ı da “shut down” ettiğini de iddia etti. Meksika dönüşü sonrası birlikte antrenman yapan ikiliden Johnson, cornerback görevini üstlenirken Brown ise Johnson’ın coverage’ı altında top yakalamaya çalıştı.

Johnson’ın iddiasına göre Brown, dört kez gerçekleştirdikleri bu drilde topu sadece bir kez yakalayabildi. Veteran wide receiver, NFL oyuncularından alıştığımız üzere özgüvenin dozunu biraz kaçırmış olabilir ancak 40’ına merdiven dayamışken Brown gibi NFL’in en atletik wide receiver’larından birisinin temposuna ayak uydurabilmesi bile takdire şayan.