Geride bıraktığımız sezon Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu (IFAF) tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kadar yükselerek göğsümüzü kabartan Koç Rams, ilk kez katılacağı Central Eurpean Football League’e (CEFL) Cumartesi günü Sırbistan ekibi Kragujevac Wild Boars’a karşı merhaba diyecek. Sırbistan’ın Kragujevac şehrinde oynanacak olan maç TSİ 16.00’da başlayacak.

Başta son şampiyon Wroclaw Panthers olmak üzere birçok takım, IFAF’da yaşanan çift başlılık sonrası eski itibarını kaybeden Şampiyonlar Ligi’nden ayrılıp CEFL’de mücadele etme kararı almıştı. Her ne kadar Koç Rams’in ilk olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceği açıklansa da takım, sonrasında tercihini CEFL’den yana kullanmıştı.

Daha önce 2011 yılında İstanbul Cavaliers ile ilk kez temsil şansı yaşadığımız CEFL’in Doğu Konferansı’nda yer alan Koç Rams, bu grupta iki güçlü Sırp ekibi Vukovi Belgrad ve Kragujevac Wild Boars’a ek olarak Budapest Cowbells ile de bir üst tura çıkma mücadelesi verecek.

2016 IFAF Şampiyonlar Ligi’nde önce St. Petersburg’u Griffins’i 42-0 sonra da deplasmanda 2015 şampiyonu Carlstad Crusaders’ı 6-0 geçerek bu organizasyonda galibiyet yaşayan ilk Türk takımı olmakla kalmayıp bir de yarı finale yükselen Rams, 23-24 Temmuz 2016 tarihlerinde Polonya’nın Wroclaw kentinde düzenlenen final four’un ilk mücadelesinde İtalyan ekibi Milan Seamen’e 17-14’lük skorla mağlup olarak ligi üçüncü olarak tamamlamıştı.

Kulüpler 1. Ligi’nde bu sezon oynadığı maçlarını rahat kazanarak Avrupa macerası öncesi formda bir izlenim yaratan Koç Rams’e, NFLTR ailesi olarak yarın Wild Boars’a karşı oynayacağı maçta başarılar diliyoruz.