2017 NFL Draft’ında ilk sıranın en büyük adayı defansif end Myles Garrett, draft’a bu kadar az zaman kalmışken oldukça öz güvenli açıklamalar yapmaya başladı. Kendisinin ilk turda ilk tur seçimi olması gerektiğini düşünen genç oyuncu, eğer Browns kendisini seçmezse onlara bunu sezon içinde ödeteceğini de belirtti.

Kolej yıllarını Texas A&M’de geçiren ve 27 Nisan’da muhtemelen en üst sıradan draft edilecek olan futbolcunun bu açıklamaları biraz da Browns’a yol göstermeye çalışırmış gibi duruyor. Yaptığı açıklamalardan Garrett’ın kişiliğine ve draft’a olan yaklaşımına dair fikir edinmek oldukça basit.

Öte yandan Garrett, Browns’a meydan okumakla birlikte NFL Network’ün 2010’da pozisyon farkı gözetmeksizin ligin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu seçtiği efsane wide receiver Jerry Rice’ı da bu tahtından edeceğini iddia etti. 21 yaşındaki genç oyuncu, Browns’un head koçu Hue Jackson ile yediği yemekten sonra koçun onu takımında göreceği için mutlu olduğunu belirtmişti.

Garrett, Browns’un kendisini neden alması gerektiğini anlattığı açıklamalarında, “Çünkü ben daha ilk günden değişimi gerçekleştirecek olan oyuncuyum. Başlarına hiç bir şekilde dert olmayacağım. Sadece oyunumu oynayacağım ve camiaya iyi bir atmosfer getireceğim. Her zaman kazanmaya odaklı oynayıp kazandırmaya başlayacağım. Eğer beni almazlarsa, önümüzdeki 10-12 sene boyunca onları buna pişman edeceğim. Oynadığımız her oyunda oyun kurucularını devireceğim.” ifadelerini kullandı. Bu fazla öz güvenli açıklamaların ise genç oyuncunun sadece istediğini almak için bir yem olduğu ortada diye düşünüyorum.

Cleveland Browns takımı benzer özgüvenli lafları 2014 senesinde Johnny Manziel’den de duymuştu. Manziel o zamanki Browns oyun kurucu koçu Dowell Loggains’e mesaj atarak eğer onu seçerlerse ikisinin bu ligi birlikte paramparça edeceğine yemin etmişti. Manziel istediğine ulaşıp Browns kadrosuna girdi ancak parçalanan tek şey kendi kariyeri oldu.

İkisi karşılaştırıldığında Garrett’in açıklamalarının daha sağlıklı bir özgüven taşıdığı ortada. Verdiği röportajda Garrett ayrıca edebiyat ve paleontolojiyle ilgilendiğini ve konu sosyal durumlara geldiğinde biraz utangaç olduğunu, grup buluşmalarında ise kendini biraz rahatsız hissettiğini de belirtmiş, bu da Manziel’den daha iyi bir yaşam tarzı olduğunu gösteriyor olabilir.

Şubat ayında Cowboys’un sahibi Jerry Jones’un kendisini seçme ihtimali sorulduğunda ise Garret, “Cowboys benim büyüdüğüm yerin takımı. Ancak konu ilerlemeye geldiğinde, bir numara olmak istiyorum. İlk seçim hakkı kiminse, sadece gelip beni seçsin. Hiçbir takıma sadakat bağım yok, sadece bir numarada olmak istiyorum.” açıklamasını yapmıştı.

Bir numara olma konusunda bu kadar hırslı olan genç oyuncu istediğine ulaşabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.