Ulusal çapta büyük yankı uyandıran Odin Lloyd cinayetinin katil zanlısı olarak 2013 yılının Haziran ayında tutuklanan ve 2015 yılının Nisan ayında müebbet hapis cezasına çarptırılan Patriots’ın yıldız tight end’i Aaron Hernandez, 19 Nisan Çarşamba günü tek başına kaldığı hücresinde intihar etti.

2012 Temmuz’unda Boston’da bir gece kulübünün çıkışında vurulan iki gencin davasının da baş şüphelisi olarak hakim karşısına çıkan Hernandez, yargılandığı bu çifte cinayet davasından sadece bir gün önce, Salı günü, aklanmıştı.

Bu davada aklanmasına rağmen Lloyd cinayeti sebebiyle çektiği müebbet cezasından şartlı tahliyeyle bile kurtulma şansı bulunmayan 27 yaşındaki eski oyuncu, Souza-Baranowski Cezaevi yetkililerinin verdiği bilgiye göre yatak örtüsüyle kendisini asarak yaşamına son verdi ve Hernandez’in cesedine Salı gecesini Çarşamba gününe bağlayan gece saat 03.00’te ulaşıldı.

Hapishane gardiyanları Hernandez’in hücresinde herhangi bir intihar notu bulamazken kendisinin intihara meyilli hareketler sergilemediğini, eğer bundan şüphe duysalardı oyuncuyu Ruh Hastalıkları Merkezi’ne göndereceklerini belirtti. Buna rağmen, hücresinin giriş kapısının arkasına birçok eşya yığan ve olası bir müdaheleyi bilerek zorlaştıran Hernandez’in bu çabasıyla, intiharı önceden planlamış olduğu ortaya çıktı.

2010 NFL Draftı’nın dördüncü turunda New England Patriots tarafından seçilen Hernandez, bir sezon sonra takıma katılan Rob Gronkowski ile NFL tarihinin en korkutucu tight end ikilisini oluşturmuştu. Üç sezon Patriots forması giyen yıldız oyuncu, Lloyd cinayeti sebebiyle tutuklanmadan önce 1,956 yard pas tutmuş ve 18 de touchdown pası yakalamıştı.

Baldızının erkek arkadaşı Odin Lloyd’u öldürerek NFL sahnesine bundan çok önce veda eden sorunlu yıldız, bir anda faciaya dönen hayatını ABD’nin en yoğun güvenlik önlemleriyle korunan hapishanelerinden bir tanesinde sadece dört yıl daha idame ettirebildi. Hernandez, arkasında nişanlısını ve nişanlısından sahip olduğu bir kız çocuğu bıraktı.