Pittsburgh Steelers’ın başkanı ve NFL tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Dan Rooney, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Steelers’ın basın sözcüsü Burt Lauten üzücü haberi doğrulayan isim oldu. 2009 – 2012 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin İrlanda büyük elçisi olarak da görev yapan Dan Rooney, NFL’in en sevilen simalarından biriydi.

Dan Rooney, 1960’lı yıllarda Steelers’taki görevini, takımın kurucusu olan babası Art Rooney’den devralmıştı. O tarihten itibaren Dan Rooney, Steelers’ı tüm NFL’in en başarılı organizasyonlarından biri haline getirdi. Daha önce hiç NFL şampiyonluğu yaşamamış olan Steelers, Rooney önderliğinde altı Super Bowl kazanmayı başarmıştı.

Efsanevi yönetici, 2000 yılında Hall of Fame’e girip, ismini ölümsüzleştirmişti. Rooney, aynı zamanda NFL’in tarihi kararlar almasında önemli roller oynamıştı…

Halen NFL takımları, Rooney Kuralı uyarınca, koç ve yönetici iş görüşmelerinde, azınlık olarak tabir edilen ırklardan adaylarla en az bir görüşme yapmak zorunda…