Seattle Seahawks, Legion of Boom olarak anılan secondary’sinin en önemli üyesi Richard Sherman için potansiyel bir teklif, hatta mümkünse takas arıyor. Ancak takımın tavrına bakılırsa ligin en önemli oyuncularından birini kadrosuna katmak için teklif sunmayı düşünen bir NFL takımının Sherman için çok yüksek bedeller ödemeye hazır olması gerekiyor.

Peki Sherman için istenen fiyatın ayrıntıları neler? Seahawks, sadece “çok iyi bir oyuncu artı yüksek bir draft pick’i” ile gelen takas tekliflerini değerlendirmeyi düşünüyor.

Hangi takımda oynayacağını seçme kozu bulunan yıldız cornerback Sherman’ın Super Bowl’da oynayacak potansiyele sahip bir takımda oynamak isteyeceği aşikar. Bu da ligdeki 32 takımın neredeyse yarısını elemek demek oluyor. Bunun yanında kaynaklara göre, Sherman şu anki sözleşmesinden dolayı kazandığı maddi haklardan vazgeçip yeni takımıyla yeni bir kontrat imzalamayı da düşünmüyor.

Sherman’ın Seahawks ile olan sözleşmesi an itibariyle iki yıl daha sürecek ve yıldız cornerback’e bu sene 11.4 milyon dolar, gelecek sene ise 11 milyon dolar kazandıracak. Yani sözleşmeye göre Sherman’ın cap hit’i kendisine ödenecek bütün kalemleri hesaba kattığımızda önümüzdeki iki sezon da 13 milyon doların üzerinde olacak.

Seattle Seahawks’ın talepleri ve Sherman’ın yüksek ücreti ve oynamak istediği takımlara bakılacak olursa, kadrolu sayılabilecek olan Pro Bowl oyuncusunun 2017 sezonu için Seahawks’tan başka bir takımda oynaması pek olası görünmüyor.

Nitekim Sherman, takas spekülasyonları üzerine yaptığı açıklamada “Gerçekleşmesinin çok küçük bir ihtimal olduğunu biliyorum ancak yine de taraflar konuşuyorlar. Bu konuda daha önce söylemiş olduklarımdan başka diyecek fazla bir şeyim yok. Takımla aramızda harika bir ilişki var. Arada herhangi bir husumet yok aksine çok fazla saygı ve sevgi var.” açıklamasını yaptı.

Sherman’ın takas konusu giderek daha ciddi bir hal almaya başladı çünkü bir teklifi değerlendirmek ve pek olası olmasa da teklifi kabul edip sözleşme imzalamak için 27-29 Nisan’da yapılacak olan draft’lara kadar çok kısıtlı bir süre var.

Peki tüm bunların yanında Sherman ile hangi takımlar ilgilenebilir?

Üstün yetenekli bir cornerback’e ihtiyacı olan her takım. Bu da ligdeki çoğu takım anlamına gelir. Bunun yanında bu takımın bir oyuncusunu ve üst sıralardaki draft seçim hakkını vermeye istekli olması gerekiyor. Burada sayı oldukça azalıyor. Tabi daha bitmedi. Bir oyuncusu ve seçim hakkını vermekle birlikte ayrıca bu takımın finansal anlamda Sherman’ın devasa ücretini karşılayacak bir limite sahip olması gerekiyor.

Son haftalarda Sherman ile ilgilenen en önemli ekip son şampiyon New England Patriots gibi gözüküyordu. Off-season’da starter cornerback’i Logan Ryan ile yollarını ayıran Patriots, onun yerini Stephen Gilmore gibi bir yıldız ile doldurmasına rağmen Sherman’ı takibini sürdürmüştü.

Ancak takımdan yapılan son açıklamada Patriots’ın Sherman’ı kadrosuna katmaktan vazgeçtiği belirtildi. Buna rağmen, eğer draft’a kadar takımın bir diğer yıldız cornerback’i Malcolm Butler yuvadan uçarsa bu durumun, takasın gerçekleşme ihtimalini fazlasıyla artıracağı ifade edildi.