Tony Romo bildiğiniz üzere 4 Nisan Salı günü ekipmanlarını CBS ceketi ve mikrofonu için çıkarmıştı. Herkesi şok eden bu emeklilik kararı sonrası gündemde başka bir şey konuşulamaz oldu.

Başarılı oyun kurucunun yaptığı basın açıklamasında %99 oranla sahalara bir daha dönmeyeceğini açıklamasıyla birlikte emeklilik kararına yürekten inanmış olsak da, futbolseverlerin kafasında hala şunun gibi sorular var: Romo’ya talip olduğunu bildiğimiz Houston Texans ve Denver Broncos şimdi ne yapacak?

Broncos, bu pozisyonda Trevor Siemian ve Paxton Lynch’e sahip. Genel menajer John Elway takımın bu konuda sıkıntısı olmadığını ve her şeyin kontrol altında olduğunu söyledi. Houston cephesinde ise Bill O’Brien’ın birlikte çalışmak için sabırsızlandığı Tom Savage ve daha az heyecanlandıran Brandon Weeden (!) bulunuyor.

Tony Romo, yaptığı basın açıklamasında kendisine yöneltilen bu iki takımdan herhangi birini gerçekten düşünüp düşünmediği sorusuna, “Emeklilik kararımın en doğru karar olduğunu düşünmem için çok sebebim var. Kararımı Texans etkilemedi. CBS’de yapacak çok şeyimin olduğunu ve artık o takıma ait olduğumu düşünüyorum. Jim Nantz’n yanında çalışacak olma fırsatı sağlayan bir iş, sanırım önümüzdeki 20 belki 30 sene yapmak istediğim şey bu. Şu an gerçekten doğru kararı doğru zamanda aldığımı düşünüyorum ve önümdeki bu yeni görev için hazırım.” açıklamasını yaptı.

Peki Jim Nantz’ın yanındaki koltuk gerçekten topu hissedip takımına liderlik etmekten daha iyi bir seçenek mi? 37 yaşında olan ve uzun bir sakatlık geçmişine sahip olan Romo için emeklilik çok daha mantıklı bir seçenekti…

Texans’ın oyun kurucu konusunda hamlesinin ne olması gerektiği sorusuna ise, “Houston Texans’ın genel menajeri olmadığım için bu soruyu sizin ellerinize bırakıyorum. Ben sadece kendim ve ailem için en iyi kararları vermeye çalışıyorum. Ancak şunu belirtmek isterim, eğer oynamaya devam etseydim aklımdaki listenin en üstünde Houston Texans takımı vardı.” ifadeleriyle cevap verdi.

Romo’nun ilk opsiyonunun Texans olduğunu da böylece öğrenmiş olduk. Eğer Texans, 2017 sezonu için başarılı bir quarterback bulamazsa, Tony Romo’nun emeklilik kararına Cowboys’lulardan daha çok üzülecek gibi duruyor.