Off-season’da Alshon Jeffery ve Torrey Smith gibi yıldız wide receiver’larla anlaşarak hücumunu güçlendiren Philadelphia Eagles, savunmaya da el attı ve Connor Barwin’in takımdan ayrılmasıyla doğan boşluğu tecrübeli defansif end Chris Long ile doldurdu.

2008 NFL Draftı’nda St. Louis Rams tarafından ikinci sırada seçilen Long, takımla sekiz yıl geçirdikten sonra 2016 sezonu öncesi New England Patriots ile anlaşmış ve Patriots formasıyla kariyerinde ilk kez playoff’lara yükselirken Super Bowl LI zaferini de tatmıştı.

Buna rağmen Jabaal Sheard ve Rob Ninkovich gibi defansif end’lerin arkasında istediği süreleri alamayan Long, Super Bowl zaferini takiben Patriots organizasyonuna teşekkür ederek daha çok forma şansı bulacağı bir takımla anlaşma umuduyla son şampiyondan ayrılacağını duyurmuştu.

Chicago Bears’ın yıldız guard’ı Kyle Long’un ağabeyi olan Chris Long’un Eagles ile imzaladığı kontratın detayları açıklanmazken 32 yaşındaki defansif end’in Philadelphia ekibinden, Patriots’taki kontratına benzer biçimde, yıllık 2.4 milyon dolar alacağı tahmin ediliyor.

Kadrosunda 102 milyon dolarlık defansif tackle Fletcher Cox ve 2016 sezonunun en etkili defansif end’lerinden birisi olan Brandon Graham’ı barındıran Eagles savunma hattı, Long hamlesiyle geçtiğimiz haftalarda takımdan ayrılıp Los Angeles Rams ile anlaşan outside linebacker Connor Barwin’in yerini bir başka tecrübeli pass rusher’la doldurmuş oldu.