15 Haziran Perşembe günü Sarıyer Ziya Öniş Stadı’nda saat 15.00’te başlayan ve TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanan Kulüpler 1. Ligi finalinde adeta Koç Rams fırtınası esti! Rams, quarterback Quentin Williams’in devleştiği mücadelede Sakarya Tatankaları’nı 56 – 14’lük skorla mağlup ederek üst üste ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Maçın ilk drive’ında Tatankalar’ı durdurmayı başaran Rams, ilk çeyreğin beşinci dakikasında Williams’ın tecrübeli wide receiver Ozan Özcan’a attığı touchdown pasıyla 6-0’ı yakaladı. Takım, takip eden pozisyonda yaptığı 2-point conversion denemesinde sonuca gidemese de çeyreğin bitimine doğru Williams, end zone’da yine Ozan’ı topla buluşturarak skoru 13-0’a getirdi.

Rams, ikinci çeyrekte ise wide receiver Kaan Özer ile bir kez daha touchdown’a uzanırken yarının sonlarında Tatankalar, maçtaki ilk skorlarını kaydetmek adına önemli bir fırsat yakaladı. Ancak quarterback Bilguun Althahkhuyag’ın attığı pas end zone önünde intercept edilince Rams hücumu tekrardan dümeni devraldı.

Yarıya bir touchdown daha sığdırmaya çalışan Koç ekibinde bu sefer de Ivan Pavlovic sahneye çıktı. İlk çeyrekte de oldukça akrobatik bir dive top tutuşa imzasını atan Sırp receiver, yakaladığı uzun pas ile yarının skorunu 27-0 olarak tayin etti.

İkinci yarının hemen başında ise Rams, bir diğer yabancı oyucusu Charles McCrea’in 75 yard üzerindeki touchdown koşusuyla farkı dört touchdown’un üzerine çıkardı ve Tatankalar’ın zaten az olan geri dönüş ihtimalini de sıfırladı.

Maçın ilk yarısında wide receiver’ı Alp Burak Çamlıer’in yakaladığı seri kısa paslarla sahada var olmaya çalışan Tatankalar adına siftahı yapan isim ise dördüncü çeyrekte Bilguun’un yerine oyuna giren ve attığı touchdown pasıyla skoru 49-7’ye getiren Taner Kocabey oldu. Sakarya ekibinin maçtaki diğer touchdown’u ise running back Trae Whyte’tan geldi.

Dört çeyrekte toplam sekiz touchdown kaydeden Rams cephesinde quarterback Quentin Williams, attığı altı touchdown pası ve üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği müthiş touchdown koşusuyla maçın ardından finalin en değerli oyuncusu ödülüne (MVP) layık görüldü. Rams head koçu Talib Wise, en değerli koç ödülünü aldı.

Maç boyunca Williams’ın hücumdaki en büyük yardımcısı, şüphesiz Ivan Pavlovic oldu ve bu sezon ligin savunulması en zor wide receiver’larından birisi olmayı başaran Pavlovic karşılaşmayı zor pozisyonlarda yakaladığı paslar ve kaydettiği üç touchdown’la tamamladı. Tatankalar’da ise quarterback Bilguun, attığı üç interception’la hayal kırıklığı yarattı.

56-14’lük skorla Koç Rams, Türkiye Amerikan Futbolu Ligi tarihinin 12. şampiyonu olmayı başarırken üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti. Takım, kazandığı şampiyonluk kupasını Aralık ayında Beşiktaş’ta gerçekleşen elim terör saldırısında hayatını kaybeden oyuncusu Görkem Yazıcı’nın ailesine armağan etti.

Perşembe günü oynanan final karşılaşması, sahadaki heyecanın yanı sıra karşılaşmada yer alan ünlü isimlerle de dikkat çekti. Karşılaşmanın hemen başında, dünya şampiyonu ve olimpiyat ikincisi milli güreşçi Rıza Kayaalp temsili bir kickoff vururken devre arasında da pop sanatçısı Merve Özbey performans sergiledi.

Karşılaşma boyunca sahada ter döken iki ekibimizi de kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.