Spor hayatında kolej basketbolu ve Avrupa’da Amerikan futbolu oynayan LaVar Ball, geride bıraktığımız aylarda tüm zamanların en iyi basketbol oyuncusu olarak gösterilen NBA efsanesi Michale Jordan ile ilgili “İyi günlerimde Jordan’ı bire birde alırdım.” ifadelerini kullanarak oldukça iddialı bir açıklamada bulunmuştu.

Lonzo, LiAngelo ve LaMelo adında gelecek vaat eden üç genç basketbolcunun babası olan LaVar’ın bu açıklamaları her ne kadar gerçeklikten fazlasıyla uzak olsa da kendisi, bu demeçleri sayesinde Amerikan spor medyasının gündemine oturmuş ve hatta elde ettiği popüleriteyi bir pazarlama stratejisine çevirip Ball ailesine ait “Big Baller Brand” adında bir spor giyim markası bile yaratmıştı. Big Baller Brand’in ilk ayakkabısı ise tam 492 dolardan piyasa sürülmüştü.

Ball ailesi gibi kendi markasını yaratmasa da sponsoru Reebok ile piyasaya yeni bir ayakkabı süren J.J. Watt ise Twitter üzerinden başta Los Angeles Lakers’ın 2017 NBA Draftı’nın ikinci sırasından seçtiği UCLA oyuncusu Lonzo Ball olmak üzere “Ball” ailesine iğnelemelerde bulundu.

Watt’ın Reebok ile yaptığı ayakkabı koleksiyonunun ikinci üyesi “JJ II”, Cuma günü 99 dolardan satışa çıktı. Houston Texans’ın yıldızı da Tweet’lerinde piyasaya yeni sürülen bir ayakkabıyla kendi ayakkabısının karşılaştırmasını yaptı.

Watt kendi ayakkabısından bahsederken “Piyasadaki bazı ayakkabılardan tam 400 dolar daha ucuz ve %100 daha kullanışlı.” ifadelerini kullanırken, bir sonraki gönderisinde ise Lonzo Ball’u işaret ederek “Ve onları gerçekten giyiyorum.”

Watt’ın bu noktaya değinmesinin ise bir sebebi var. Ball geçtiğimiz Çarşamba akşamı düzenlenen Las Vegas Summer League adlı etkinlikte kendi aile markasının himayesinde çıkardığı ZO2 ayakkabılarını giymek yerine Nike’ın Kobe Bryant için çıkardığı koleksiyondan bir ayakkabı giyerek ufak bir sansasyon yaratmıştı. Perşembe günü ise Adidas’ın James Harden ile çalıştığı koleksiyondan bir ayakkabı giydi.

Maçtan sonra ESPN’e yaptığı açıklamalarda ise çaylak Ball ise “Big Baller Brand, ne istersen yapmak için gereken özgürlüğe sahipsin. Bunun canlı örneği benim.” ifadelerine yer verdi.