NFL’de sezona öncesi en önemli hazırlık aşamasını ihtiva eden antrenman kampları (training camp) başlamış olsa da takımlar, off-season hamlelerine devam ediyor. Öyle ki, pre-season’ın başlamasına sadece bir hafta kalmışken Buffalo Bills de 2016 NFL Draftı’nın dördüncü turundan seçtiği Ohio State çıkışlı quarterback Cardale Jones’u draft hakkı karşılığında Los Angeles Chargers’a gönderdi.

Ohio State Buckeyes kariyerine takımın üçüncü quarterback’i olarak başlayan ve J.T. Barret ve Braxton Miller’ın sakatlık yaşadığı 2014 senesinde sahneye çıkarak Buckeyes’a ulusal şampiyonluk kazandıran Jones, 2016 NFL Draftı’nın dördüncü turunda Kuzey New York’un yolunu tutmuştu.

Geride bıraktığımız sezonda ise Bills’in ilk 11 quarterback’i Tyrod Taylor’ın arkasında forma bekleyen genç quarterback, sadece son hafta oynanan ve New York Jets’e 30-10 kaybedilen formalite maçında sahaya çıkabilmiş ve karşılaşmayı 11’de altı pas isabeti, 96 pas yardı ve bir interception ile tamamlamıştı.

Chargers’ta Phillip Rivers’ın yedeği olabilmek için Kellen Clemens ile mücadele edecek olan Jones, mevcut takastan ise son derece mutlu görünüyor. Hatta söylentilere göre oyun kurucu takas haberini aldığında sevinçten göz yaşlarını dahi tutamadı.

Büyük bir suşi hayranı olan ve geride bıraktığımız hafta attığı tweet’inde Buffalo’da iyi suşi yapan yer bulamadığından yakınan Jones, Güney Kaliforniya’da artık istediği kadar Kaliforniya roll yiyebilir. Belki de genç oyunun, takas haberini aldığında böylesine büyük bir sevinç yaşaması da bu yüzdendir.