NFL’in en yetenekli genç wide receiver’larından birisi olmasına karşın istikrarsız oluşu sebebiyle potansiyelini bir türlü sahaya yansıtamayan Dorial Green-Beckham, 2016 sezonu öncesinde takas olduğu Philadelphia Eagles tarafından serbest bırakıldı.

NFL’e 2015 Draftı’nın 40. sırasında Tennessee Titans formasıyla adım atan Green-Beckham ilk yılında yakaladığı 549 yard pas ve kaydettiği dört touchdown’la takımın zayıf receiver kadrosunun başını çekse de Titans, istikrarı bir türlü yakalayamayan genç oyuncusunu off-season döneminde yedek hücum hattı oyuncusu Dennis Kelly karşılığında Philadelphia Eagles’a yollamıştı.

Eagles’ta da beklentilerin oldukça altında kalan Green-Beckham, 2016 sezonunda yedi maça ilk 11’de çıkmasına rağmen sadece 396 yard pas tutabilmişti. Serbest oyuncu piyasasında receiver’lara büyük paralar harcayan Eagles, Alshon Jeffery ve Torrey Smith gibi iki veteran yıldızla anlaşınca Green-Beckham’ın takımdaki miyadı da dolmuş oldu.

Lise döneminde yaş grubunun en iyi wide receiver’ı olarak gösterilen Green-Beckham, Missouri Üniversitesi ile geçirdiği ilk iki NCAA sezonunda 1.287 yard ve 17 touchdown’luk performansıyla iyi bir iş çıkarsa da okul, adı hırsızlık ve darp davalarına karışan oyuncuyu kadrodan çıkartmıştı.

Missouri’den ayrılışını takiben NCAA’in bir diğer kalburüstü okulu Oklahoma Üniversitesi’nin yolunu tutan Green-Beckham, ligin takas kuralları sebebiyle junior sezonunda Sooners ile tek bir maça dahi çıkamamış ve takip eden yılda da 2015 NFL Draftı’na gireceğini açıklamıştı.

Kısa NFL kariyerinde Marcus Mariota ve Carson Wentz gibi iyi quarterback’lerle uyum yakalayamayan Green-Beckahm’ın bundan böyle kendini kabul ettireceği bir takım bulması pek de kolay gözükmüyor.