New Yrok Jets, tecrübeli quarterback Josh McCown’ın 2017 sezonu için as oyun kurucusu olarak açıkladı!

Jets, bu sezon için takımının başına bir oyun kurucu seçmek zorundaydı ve iki hazırlık maçından sonra bu kişinin Christian Hackenberg olamayacağı aşikardı çünkü geçtiğimiz Cumartesi günü New York Giants ile oynadıkları maçta oyun kurucusuz sahaya çıksalardı daha iyi bir performans sergileyebilirlerdi…

Abartıyormuşuz gibi görünebilir fakat Hackenberg, sonu touchdown ile biten bir çift interception attı. Jets ofansı hiç sayı alamazken, Giants defansı bu paslarla daha ilk çeyrekte 16 sayı kazanmış oldu.

Josh McCown şu an için Jets takımının NFL’e ait bir hücum takımına sahip olabilmesi adına en iyi şansı gibi görünüyor. Tabii ki bu da tartışmalı. McCown’ın geçtiğimiz üç sezonda Tampa Bay Buccaneers ve Cleveland Browns takımlarında starter olarak başladığı son 22 maçta sadece iki galibiyet elde etmişti.

McCown’ın 2013 senesinde Chicago Bears takımında yakaladığı başarı serisinden beri performansının çok iyi olduğu söylenemez ki kendisi 38 yaşında… Ancak bunlara rağmen McCown, Jets’in en iyi seçeneği. Hackenberg ise boşa gidecek bir ikinci tur seçimi gibi görünüyor. Bir diğer genç isim Bryce Petty de bir seçenek olabilirdi ancak geçtiğimiz maçta dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle muhtemelen Jets yönetimi tarafından değerlendirilmedi.

Hazırlık maçlarında sergiledikleri performanstan anlaşılacağı üzere Jets takımı bu sezonda da bir yere gelemeyecekti, bu nedenle oyun kurucu değişimi bir noktada kaçınılmazdı. Yapılan bu hamleyle en azından koç Todd Bowles da B planına geçmeden önce McCown’ın Jets’in yarışta kalmasını sağlayıp sağlayamayacağını görmüş olacak.

Koç Bowles, starter oyun kurucusunu basına açıklarken de, “McCown şu anda bir galibiyet için bize en iyi şansı sunan oyuncu” ifadesini kullandı. Bakalım McCown’ın performansı Jets’i ayakta tutmaya yetecek mi…