Arizona Cardinals’ın Detroit Lions’a 35 – 23 yenildiği maçta sol el bileğinden sakatlanan David Johnson’dan kötü haber geldi. Cardinals hücumunun en önemli ismi olan oyuncunun iki ila üç hafta arası sahalardan uzak olacağı açıklandı.

Sezonun ilk maçında sakatlanan önemli oyuncular kervanına katılan David Johnson’ın sakat oyuncular listesine konduğu belirtilirken, yıldız running back’in ameliyat olacağı ve rehabilitasyon sürecinin en az sekiz haftayı bulacağı duyuruldu.

Hem pas yakalayabilen hem koşabilen oyuncular arasında en değerli isimlerin başında gelen Johnson’ın sakatlığı sezonun açılışında bocalayan Cardinals hücumu için büyük bir darbe oldu. Johnson geçen sezon 1,239 yard koşup 16 touchdown’a imza atmıştı. Aynı zamanda 80 pas yakalayan oyuncu 879 yard ve yakaladığı dört touchdown ile takımın hücum yükünü adeta tek başına çekmişti.

Johnson’ın sakatlığı şimdi 38 yaşındaki oyun kurucu Carson Palmer’ın omuzlarına büyük yük bindirirken takımın, birkaç hafta önce serbest bıraktığı tecrübeli running back Chris Johnson ile tekrar anlaşmasına sebep oldu.

David Johnson’ın yokluğunda emektar Chris Johnson’ın üçüncü koşucu olması Kerwynn Williams’ın as running back olması bekleniyor. Takımın bir diğer koşucusu Andre Ellington’ın ise Palmer’a pas hücumunda destek verilmesi umuluyor.

Tüm lig genelinde en değerli running back’lerin başında gelen David Johnson’ın yokluğunda Arizona Cardinals’ın playoff ümitleri de büyük bir darbe yaşarken takımın veteran oyuncuları Carson Palmer ve wide receiver Larry Fitzgerald’ın bu yükü nasıl sırtlayacağı ise büyük bir merak konusu…