Chicago Bears, ölü sezonun başında kadrosuna kattığı wide receiver Victor Cruz’u sezon başlamadan serbest bıraktığını açıkladı. Cruz, uzun süren sakatlığından döndüğü 2016 sezonunda 15 maçta 586 yard ve bir touchdown ile mücadele ettikten sonra Giants’dan gönderilmişti.

New York Giants, takımın sembol isimlerinden olan Victor Cruz’u kestikten sonra tepkiye maruz kalmış ama sonrasında Brandon Marshall’ı kadrosuna katarak Cruz’un yerini daha formda bir isimle doldurmuştu.

2010 NFL Draftı’nın ardından draft edilmemiş bir oyuncu olarak Giants ile sözleşme imzalayan Cruz, çaylak senesinde üç maça çıkmıştı. İkinci senesinde ise Giants ile elit bir receiver olan Cruz, receiving yards sıralamasında lig üçüncüsü olmuş ve Super Bowl 46’yı kazanmıştı.

2012 senesinde ise yine istikrarlı bir sezon geçirdikten sonra Giants ile beş yıl 43 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalayan Cruz, takip eden iki senede çok ciddi sakatlıklar geçirmişti. 2016’da bütün sezon sağlıklı bir şekilde oynasa da eski patlayıcı gücünden uzak olan tecrübeli oyuncu Şubat ayında takımdan kesilmişti.

Victor Cruz’un yeni takımı Chicago Bears’taki amacı ise küllerinden doğup eski günlerine kavuşmaktı. 30 yaşındaki oyuncu hazırlık maçında yaptığı bir touchdown sonrası, kendisiyle özdeşleşen salsa dansıyla da bunun sinyallerini veriyordu. Ancak Bears’nı tercihi pek öyle olmadı…

Aynı zamanda takımın önemli wide receiver’larından Cameron Meredith’i diz sakatlığına kurban veren takımın pas hücumunda bu sene de zorlanacağı düşünülüyor. Packers, Lions ve Vikings’in hali hazırda güçlü olan kadrolarını daha da güçlendirmeleriyle beraber iyice zorlaşan NFC Kuzey grubunda olan Bears’ın pek umut dolu bir sezona girdiği söylenemez.

Victor Cruz’un ise yeni bir takım bulup bulamayacağı ise ayrı bir merak konusu…