Jacksonville Jaguars’ın en önemli wide receiver’ı Allen Robinson’ın sezonu ilk maçtan sona erdi. Robinson, takımının Houston Texans’ı sürpriz bir şekilde 29 – 7 yendiği açılış maçında sakatlanmıştı.

Sakatlık sonrası Robinson, MRI’a girerken, Jaguars ekibi korkulan haberi doğruladı. Başarılı oyuncunun sol dizinde çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı açıklandı. Robinson, Texans maçını ilk çeyrekte terk etmiş ve bir daha sahaya geri dönememişti. Karşılaşmayı ise sadece bir pas yakalayarak 13 yard ile tamamlamıştı.

Robinson, sıkıntı Jacksonville Jaguars pas hücumunda en tehlikeli oyuncu ve oyun kurucu Blake Bortles’ın en güvendiği isim olarak göze çarpıyordu.

Öte yandan bu yıl çaylak kontratı sebebiyle bir milyon doların altında bir paraya oynayacak olan Robinson, önümüzdeki yıl büyük bir kontrat alma peşindeydi. 24 yaşındaki oyuncu kontrat senesinde sakatlanarak hiçbir NFL oyuncusunun istemeyeceği bir şanssızlık yaşamış oldu.

Pazar gecesi Jaguars’ın çok eleştirilen oyun kurucusu Blake Bortles, Robinson dışında sadece iki oyuncuya başarılı pas atabilmişti. Takımın ikinci wide receiver’ı Allen Hurns, üç pas tutarken bir diğer receiver Arrelious Benn bir pas yakalayarak maçı noktalamıştı.

Şimdi ise Robinson’ın yokluğunda Allen Hurns ve Marqise Lee’nin öne çıkması bekleniyor. Jaguars aynı zamanda Robinson’ı sakat oyuncular listesine gönderdikten sonra takıma kattığı Max McCaffrey’den de umutlu…

Son olarak New Orleans Saints’in antrenman takımında boy gösteren Max McCaffrey, Carolina Panthers’ın bu yıl sekizinci sıradan seçtiği running back Christian McCaffrey’nin kardeşi olması sebebiyle son dönemde gündeme oturmuştu. 2016 sezonunda draft edilmemiş bir çaylak olarak lige adım atan Max, Oakland Raiders ve Green Bay Packers’ın antrenman takımlarında forma giymişti…