Minnesota Vikings, oyun kurucusu Sam Bradford’dan beklediği iyi haberi alamadı. Sezona 1-1 derecesiyle başlayan ekip, ikinci hafta üst üste sahaya Case Keenum ile çıkmak zorunda kalacak.

Head koç Mike Zimmer, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Sam Bradford’ın Tampa Bay Buccaneers’a karşı oynanacak olan maçta sahadaki yerini alamayacağını duyurdu. Bradford, ilk hafta oynanan New Orleans Saints maçında sakatlanmış ve ertesi hafta Pittsburgh Steelers maçını kaçırmıştı.

İlk hafta oynanan New Orleans Saints karşılaşmasında Bradford, attığı 346 yard ve üç touchdown pasıyla takımının galibiyetinde büyük rol oynamış ve herkese umut vermişti. Ertesi hafta ise tecrübeli oyuncunun yokluğunda Vikings, sadece dokuz sayı atabilmişti.

Sol dizinden sakatlığı bulunan Sam Bradford’ın bu dizinden 2013 ve 2014 sezonlarında ameliyat olduğu bu süreçte neredeyse iki sezon sahalardan uzak kaldığı düşünülünce, sakatlığının görünenden daha ciddi olabileceği düşünülüyor. Geçen sezon Vikings formasıyla hiç maç kaçırmayan Sam Bradford’ın, NFL’de çaylak sezonundan beri maç kaçırmadığı yılı olmadı.

30 yaşındaki oyuncu kariyeri boyunca Rams ve Eagles formaları giydikten sonra geçen sezon Teddy Bridgewater’ın dizindeki sakatlık sonrası Vikings’e gelmişti. Bradford, Vikings’te gösterdiği performans ile kimseye Bridgewater’ı aratmamıştı.

Şimdi ise Vikings, geçtiğimiz sezon NFL’in en kötü hücumu olan Los Angeles Rams’in quarterback’i Case Keenum’a emanet olmaya devam edecek. Keenum geçen hafta Steelers karşısında vasatı aşamamış ve sadece 167 yard pas atabilmişti. Öte yandan Keenum’un son iki sezonda Buccaneers’ı iki defa yenmesi Vikings taraftarlarının bu hafta için umut bağladığı tek nokta…