Sezona oldukça kötü başlayan ve oynadığı ilk sekiz maçını kaybeden San Francisco 49ers, New England Patriots’tan quarterback Jimmy Garoppolo’yu kadrosuna kattı. 49ers’ın Garoppolo karşılığında 2018 NFL Draftı ikinci tur seçim hakkını Patriots’a yolladığı açıklandı.

Üç buçuk yıldır Tom Brady’nin yedekliğini yapan Garoppolo, özellikle geçen yıl Brady’nin aldığı men cezası sonrası ligin en popüler yedekleri arasında yer almaya başlamıştı. Ayrıca off-season’da birçok takımın Garoppolo’yu kadrosuna katmak istediği konuşulmuştu.

49ers bu hamlenin ardından tecrübeli oyun kurucusu Brian Hoyer ile de yollarını ayırırken şimdi kadrosundaki C.J. Beathard ve Jimmy Garoppolo ile yoluna devam edecek. Garoppolo takımı alışana kadar birkaç hafta daha çaylak Beathard’ın ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

Öte yandan sezonun başında üçüncü quarterback’i Jacoby Brissett’i Indianapolis Colts’a gönderen Patriots’ın kadrosunda 40 yaşındaki Tom Brady’den başka bir oyun kurucu kalmamış durumda. Patriots’ın efsane oyuncusunu yedeklemesi için 49ers’ın Garoppolo sonrası gözden çıkardığı Brian Hoyer ile anlaşabileceği konuşuluyor.

İşin ilginç yanı ise Hoyer’un da Garoppolo gibi kariyerine Tom Brady’nin yedeği olarak başlamış olması. Hoyer, en son altı sezon önce Patriots forması giymiş ve ardından beş takım gezdikten sonra 49ers’ın yolunu tutmuştu.

Gözde yedeği Jimmy Garoppolo’nun takımdan ayrılışı ile ilgili konuşan Brady, “O çok iyi bir takım arkadaşı ve çok iyi bir arkadaştı. Her zaman da öyle olacak. Çok fazla çalışıyordu. Onu üç buçuk yıl izledim ve onunla çalışmaktan büyük zevk aldım, umarım oldukça başarılı olur” açıklamasını yaptı.

Çoğu kişi Patriots’ın bunca yıl Garoppolo’yu takımda tutmasının sebebi olarak Tom Brady’nin ilerleyen yaşını ileri sürüyor ve Garoppolo’nun bir süre sonra Brady’nin yerine geçmesini bekliyordu. Bu takas ile birlikte en az beş yıl daha oynamak isteyen Tom Brady’nin biraz daha rahatlayacağını da söyleyebiliriz…

Off-season’da Cleveland Browns ve New York Jets’i de peşinden koşturan Jimmy Garoppolo, geçen sezonun ilk maçında Arizona Cardinals karşısında 264 yard ve bir touchdown pası, ikinci maçta ise Miami Dolphins karşısında 232 yard ve üç touchdown pası ile oynayarak takımını galibiyetlere taşımıştı.

Kariyerinde 17 maça çıkan ancak bunların sadece ikisinde anlamlı süre alan 26 yaşındaki Garoppolo’nun 690 pas yardı, beş touchdown pası ve sıfır interception’ı bulunuyor. Eastern Illinois çıkışı olan Jimmy Garoppolo, 2014 NFL Draftı’nın ikinci turundan seçilmişti…