Indianapolis Colts takımı 2017 sezonu için Andrew Luck’ı tabiri caizse rafa kaldırdı. Takım dün yıldız oyun kurucularının sakat oyuncular listesinde yerini aldığını resmi olarak açıkladı. Ocak ayında omzundan ameliyat olan Luck’ın 2017 sezonu için hazır olacağı düşünülse de Pro Bowl oyuncu için şimdi en iyi ihtimal 2018 sezonunun başı olacak.

Luck, takımın resmi sitesinde yaptığı açıklamada, “Bu sezon daha iyi olmayı ve yüzde 100 performans gösterebilmeyi dilerdim ama bu artık mümkün değil. Ancak bundan sonra daha iyi olacağımı biliyorum. Bu olayla birlikte şimdiki halimden daha iyi bir oyun kurucu, takım arkadaşı ve daha iyi bir insan olacağımın farkındayım. Bu sebeple gelecek için heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

Luck bütün off-season’ı, antrenman kamplarını ve hazırlık maçlarını kaçırmıştı. Luck, Ekim ayının başında idmanlara dönmüş olsa da kolunu çok zorlayacak idmanlar yapmıyordu. Sakatlığının tekrarlamasından sonra 28 yaşındaki oyuncu idmanlara ara vermiş ve sakatlık yaşadığı omzundaki ağrı için kortizon iğnesi tedavisi görmüştü.

Bu tedavi yöntemi işe yaramayınca, takım franchise oyuncusu için umutlarını yitirdi. Dün yapılan resmi açıklamada da genel menajer Chris Ballard, Luck için tedavi ve dinlenme planlarını dile getirdi. Oyun kurucu şimdi ikinci bir operasyona girmeyecek. Ballard ise bu sakatlığın kariyeri tehlikeye atan bir sakatlık olduğu düşüncesini reddetti.

Ballard, “Omuz sakatlıkları kişiye göre değişen bir sakatlık ve herkesin ameliyattan sonraki süreci farklı işler. Bu nedenle moral bozukluğunu bir kenara bırakıp tedavi sürecine başlayacağız. Bu zorlu bir tedavi süreci olacak. Andrew ile uzun vadeli planlarımız olduğundan, en iyi seçeneğin bu olduğunu düşünüyoruz.” açıklamalarını yaptı.

2012’den beri Luck’un liderliğinde olan Colts takımı, başarılı oyun kurucuları olmadan çok az maça çıkmıştı. 2015 yılında iki tanesi sağ omzundan yaşadığı sakatlığı ve yedi tanesi böbreklerinden yaşadığı sakatlık yüzünden olmak üzere toplam dokuz maç ve 2016 yılında yaşadığı beyin sarsıntısından dolayı bir maç Luck sahada yer almadı. 2015 yılında sağ omzundan yaşadığı sakatlık ise tekrarlamayı asla bırakmadı ve bu Luck’ın tüm sezonuna mal oldu.

Colts takımı için Luck’ın tüm sezonda oynamayacak olması bir yandan olumlu bir olay olabilir. Bütün sezon maça çıkmayacak olan 100 milyon dolar değerindeki oyun kurucu, 2018 sezonu için tam performansıyla sahalara dönebilir.

Colts’un umutları bu yönde ancak Luck’sız takımın Jacoby Brissett ile eski güzel günlerinden çok uzak bir görüntü sergilediği de bir gerçek. Mavi beyazlı ekip sekiz maçta iki galibiyet ile AFC Güney grubunun sonunda oturuyor…