Geçtiğimiz sezon sadece bir galibiyet alabilen Cleveland Browns, adeta taraftarlarına işlerin her zaman daha kötüye gidebileceğini gösterircesine, bu sezon oynadığı tüm maçları kaybetmeyi başardı.

Pazar gecesi sezonun son maçında Pittsburgh Steelers’a 28 – 24 yenilen Browns, NFL tarihinde bir sezonda oynadığı 16 maçı da kaybeden ikinci takım olarak tarihe geçti. 2008 sezonunun Detroit Lions’ından sonra bunu başaran ikinci takım olan Browns aynı zamanda son iki sezonda oynadığı 32 maçın sadece birini kazanabildi.

1944 yılından itibaren NFL tarihine baktığımızda ise Browns ve Lions, ligde tüm sezonu galibiyetsiz kapatan beş takımdan ikisi konumunda. Daha önce, 1960 Dallas Cowboys (0-11-1), 1972 Baltimore Colts (0-8-1) ve 1976 Tampa Buccaneers (0-14) sezonu galibiyetsiz kapatan takımlardı ancak o yıllarda NFL’de bir sezonda 16’dan az maç oynanıyordu.

İki yıllık facia bir dönemin ardından halen görevinin başında olacağı açıklanan Browns head koçu Hue Jackson, yaptığı açıklamada, “Bu oldukça talihsiz” derken, “Oyuncularımız sert oynadılar… Bulunduğumuz yer bu: Biz 0-16’lık bir Amerikan futbolu takımıyız. Anlıyorum… Yapmamız gerek bir sürü şey var.” şeklinde konuştu.

Cleveland’ın çaylak oyun kurucusu DeShone Kizer, head koçunun açıklamalarına benzer konuşurken, “Bunu kabullenmek oldukça zor. Kendim hakkında çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Bu oyuna hakkında ve kazananın ne kadar zor bir şey olduğuna dair çok şey öğrendim.” dedi.

Şimdi 2018 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçim hakkı bulunan Browns, aynı zamanda geçtiğimiz yıl Houston Texans’tan aldığı draft hakkı sebebiyle bir de dördüncü sıradan seçim yapacak. 2018 draft sınıfından gelecek oyuncuların Browns’ı uzun süredir bulunduğu NFL’in dibinden kurtarıp kurtaramayacağını hep beraber göreceğiz…