New England Patriots’ın Philadelphia Eagles’a Super Bowl’u kaybetmesinin hemen ardından Detroit Lions, Patriots savunma koçu Matt Patricia’yı takımın başına getirdiğini açıkladı. Uzun süredir adı çeşitli takımlarla head koçluk için anılan Patricia, şimdi 1991 yılından beri playoff’ta maç kazanamayan Lions’ın yeni umudu oldu.

Patricia yaptığı açıklamada, “Bu pozisyon beraberinde büyük bir sorumluluk getiriyor ve bugünden başlayarak tüm enerjimi bu takıma adayacağım” derken, “Ailem, takımları için oldukça tutkulu olan bu şehrin bir parçası olacağı için çok heyecanlı.” diye konuştu.

14 yıldır bir parçası olduğu New England Patriots’a ve takımın sahibi Kraft ailesine teşekkür eden Patricia böylece eski takımının favori olduğu Super Bowl’u Nick Foles ve Eagles’a kaybetmesinden sadece bir gün sonra yeni macerasına yelken açmış oldu.

43 yaşındaki Matt Patricia, 2012 yılından beri Bill Belichick’in savunma koçluğu görevini yönetiyordu. Geride kalan altı sezonda Patricia’nın defans takımları hiçbir zaman en iyi 10 savunma arasına giremese de takım, bu süreçte iki Super Bowl şampiyonluğu yaşamıştı.

Super Bowl’da 41 sayı yiyen Patriots, savunmada Eagles hücumuna karşı varlık gösterememesiyle oldukça eleştirilmişti. Patricia, New England’da savunma koçu olmadan önce, safety, linebacker ve offensive line koçluğu da yapmıştı.

Öte yandan Detroit Lions, geride bıraktığımız sezonu 9-7 derecesiyle tamamlayıp, playoff dışı kaldıktan sonra head koçu Jim Caldwell ile yollarını ayırmıştı. 2014 sezonundan beri takımın başında olan Caldwell, dört sezonda iki defa takımını playoff’a taşımayı başarsa da playoff’ta galibiyet yüzü görememişti…