Üniversiteler 1. Ligi’nde geride bıraktığımız hafta sonu üç çeyrek final müsabakası oynandı ve önümüzdeki sezonu Üniversiteler Süper Ligi’nde geçirecek olan dört 1. Lig takımından üçü de belli oldu.

A Grubu’nu Koç Rams’in önünde namağlup lider tamamlayan Yaşar Admirals, İzmir’de ağırladığı Kıbrıs temsilcisi DAÜ Crows karşısında 26 – 0’lık zafere uzandı ve bir sezonluk 1. Lig macerasının ardından tekrardan Süper Lig’e yükseldi.

Haftanın diğer bir rahat galibiyeti ise TOBB ETÜ Raiders deplasmanında mücadele eden Antalya Vandals’tan geldi ve E Grubu’nu ikinci sırada tamamlayıp en iyi ikinciler kontenjanından çeyrek finale yükselen Vandals, rakibi karşısında 55 – 8 kazanarak Süper Lig biletini kaptı.

Haftanın diğer çeyrek final maçında ise kıran kırana bir mücadele yaşanırken E Grubu birincisi İstanbulls evinde ağırladığı Koç Rams karşısında 28 – 26’lık skorla sonuca ulaşmayı başardı.

Üniversiteler 1. Ligi’nin yanında hafta sonu Kulüpler 2. Ligi’nden de üç karşılaşma oynandı. Bu maçlarda alınan skorlar ise şöyle:

Afyon Kocatepe Victory Walker @ Sabancı Seahawks: 16 – 26

Ege Dolphins @ Okan Buffalos: 40 – 0

Hacettepe Red Deers @ Bandırma Jets: 14 – 8