Cleveland Browns takımının off-season’ın başında büyük isimleri kadrosuna katarak herkesi şaşırtmıştı. Ancak görünen o ki bu proje biraz pahalıya mal olacak. Browns nihayet, Miami Dolphins’ten aldığı yıldız wide receiver Jarvis Landry ile beş yıllığıma 75.5 milyon dolar değerinde sözleşme imzaladı.

47 milyon doları garanti olan bu dev sözleşme, Mike Evans’ın Bucs ile yaptığı sözleşmeden dokuz milyon dolar daha fazla garanti içeriyor ve böylece Landry’i NFL’in en çok wide receiver’ı yapaıyor. Bu rakamlar yeni sözleşme arayan bir başka yıldız Odell Beckham Jr.’ın yatağından fırlamasına sebep olmuş olabilir.

Brown, Landry’yi Miami Dolphins takımından geçtiğimiz ay 2018 draftı’nın dördüncü tur seçim hakkı ve 2019 draftı’nın yedinci tur seçim hakkı karşılığında takas almıştı. Landry, birçok olası teklif almasına rağmen Browns, NFL’in geri kalanına nazaran en yüksek teklifi verip başarılı receiver’ı bu sezon sonunda bitecek kontratı sonrası takımda tutmayı başardı.

Harcadığı yüksek meblağlarla ünlü olan yeni genel menajer John Dorsey, geçtiğimiz sezon pas yakalama başına 8.8 yard ile ligi lider olarak bitiren Landry ile yaptığı sözleşme ile namına nam katmış oldu.

Landry, Browns takımının receiver kadrosu ve head koç Hue Jackson ile çalışacağı için biraz baskı altında gibi duruyor. İki yıldır beklentileri karşılayamayan receiver Corey Coleman onun yoluna çıkabilecek gibi durmasa da, rüya gibi gelen Josh Gordon’ın dönüşüne de hala şüpheyle bakılıyor…

Tyrod Taylor transferi ile Cleveland nihayet starting deneyimi olan bir oyun kurucuyla sahaya çıkacak. Landry de pas oyunlarında aynı deneyime sahip olduğundan, bedeli biraz fazla olsa da takıma aynı katkıyı sağlayacak. Browns taraftarları ise, Dorsey’nin imzalattığı bu dev sözleşmeyi yapmak için iyi bir sebebe sahip olduğunu ummakla yetiniyorlar…