New England Patriots takımının artık tecrübeli bir linebacker’a ihtiyacı var çünkü James Harrison emekliliğini ilan etti!

Patriots yeni sezonda linebacker pozisyonunda biraz farklı görünecek. Takımının fazlaca sakatlık yaşadığı bu pozisyonda, geçtiğimiz sezonun sonlarında James Harrison transferi ile sıkıntıların önüne geçilmişti.

Harrison, yıllarca oynadığı Pittsburgh Steelers takımından 2017 sezonunun playoff’larından hemen önce ayrılmıştı. Yeni bir takım aramaya fırsat bulamadan, New England Patriots takımı tecrübeli linebacker ile hemen bir sözleşme imzalamıştı. Harrison da kendisinde hala bir şeyler olduğunu kanıtlamaya çalışırcasına sezonu tam performans oynayarak tamamlamıştı.

Geride bıraktığımız günlerde NFL’e veda ettiğini duyuran Harrison böylece ikinci kez emekliliğini ilan etmiş oldu. Yıldız oyuncu daha önce Ağustos 2014 yılında emekliliğini ilan etmiş ve yine o sene Eylül’de sahalara geri dönmüştü. Buna dayanarak şu an kendisinin Patriots’a geri döneceğine dair mantıklı sebepler olduğu konusunda söylentiler dolaşsa da, bu söz konusu değil. 4 Mayıs 2018 tarihinde 40 yaşına girecek olan Harrison, 15 sezondur ligde aktif olarak yer alıyordu.

Tecrübeli linebacker emekliliğini ise sosyal medya hesabında çocuklarının fotoğraflarını kolajladığı bir post paylaşarak duyururken, emekliliğe karar vermesindeki en büyük etkenin ailesi olduğunun sinyallerini geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada vermişti.

39 yaşında olmasına rağmen, Harrison, Patriots ile sözleşme imzaladıktan sonra takıma oldukça faydalı olmuştu. Isınma süreci geçirmeden yeni takımıyla birlikte New York Jets’e karşı oynadığı ilk maçta iki sack, beş tackle ve bir forced fumble istatistikleri kaydetmişti. Playoff’larda ise sack yapamamış olsa da, Patriots defansif takımının ayrılmaz bir parçası olmuştu. New England’da oynadığı süre boyunca snap sayısını artıran Harrison, Super Bowl’daki 68 snap’i de dahil olmak üzere Patriots defansif snaplerinin %91 inde rol sahibiydi.

NFL’deki kariyeri boyunca en yere göğe sığdırılamayan oyunculardan biri olan Harrison, 80.5 sack sayısıyla Steelers tarihinin de tüm zamanlar sack lideri… İleride Hall of Fame olma ihtimali bulunan oyuncu 573 tackle, 222 tackle assisti, sekiz interception, 26 pas defansı, 34 forced fumble ve dokuz fumble recovery istatistiklerine sahip. Harrison’ın en hatırda kalan highlight’ı ise 43. Super Bowl’da Cardinals’ın bir yardında Kurt Warner’ın attığı pası tutması ve 100 yard interception return touchdown’ı olsa gerek…

Draft edilmemiş bir oyuncu olarak başladığı 15 yıllık NFL kariyerine iki Super Bowl şampiyonluğu, dört Super Bowl maçı ve bir yılın savunmacısı ödülü sığdıran Harrison’ın, 2000’li yılların en önemli oyuncularından biri olarak tarihteki yerini alacağı kesin…