Bu haftanın başında Brandon Marshall, New York Giants’ın hali hazırda kalabalık olan wide receiver kadrosunda yine bu hafta içinde serbest bırakılan serbest bırakılan Dez Bryant’a yer olmadığını ima eden tavsiyelerde bulunmuştu. Kadere bakın ki daha hafta bitmeden, Giants takımı aynı wide receiver kadrosunda Marshall’a da yer olmadığına karar verdi ve tecrübeli receiver’ı serbest bıraktı.

Aylarca süren spekülasyonlardan sonra, genel menajer Dave Gettleman dün Giants takımının başarısız bir fiziksel gelişim izleyen Marshall’ı serbest bıraktığını açıkladı. Bu hamle takıma 5.1 milyon dolar salary cap sağlamış oldu.

Geçtiğimiz Mart ayında iki yıllığına 12 milyon dolar değerinde sözleşme imzalayan Marshall, 2017 sezonundan bileğinden yaşadığı sakatlık tüm sezonunu mahvetmeden önce sadece beş maça çıkabilmişti.

Marshall, 31 yaşındayken en iyi sezonlarından birini geçirdiği 2015 sezonundan hemen sonra 2016 sezonunda performansının sürekli düşmesiyle beraber New York Jets tarafından serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz sezon Eli Manning’in birçok oyununa katkı sağlayamamış ve sezonu 18 pas yakalama, 154 yard ile touchdown’suz bitirmişti.

12 yıllık NFL kariyerinde sırasıyla Denver Broncos, Miami Dolphins, Chicago Bears ve New York Jets formaları giyip, dört farklı takım ile 1,000 yardlık sezonlar geçiren tek oyuncu olarak tarihe geçen Marshall’ın böylece kariyerinde 1,000 yardlık sezon geçiremediği tek takım New York Giants oldu.

Altı kez Pro Bowl olan receiver’ın en son iyi performans gösterdiği zamanın üzerinden üç sene geçmiş olsa da, 34 yaşındaki oyuncunun geçen sezon gösterdiği çaba da pek karşılık buldu diyemeyiz. Bu nedenle serbest bırakıldıktan sonra, aktif oyuncuyken katkı sağladığı Inside the NFL programı da düşünüldüğünde, kramponlarını televizyon stüdyolarının ışıkları için asıp asmayacağı da merak konusu…

Olaylara Giants açısından bakarsak Marshall artık kadroda olmadığına göre, takımın pas yükü artık tamamen Odell Beckham Jr. ve Sterling Shepard’ın omuzlarında olacak. Dez Bryant’ın ise Giants’ta oynamayı çılgınca istediğini belirten açıklamaları basında yer almış olsa da genel menajer Gettleman’ın Bryant ile sözleşme imzalama konusundaki fikirleri bilinmiyor.

Giants hücumunun başına gelmeyenin kalmadığı 2017 sezonundan sonra, kariyerinin sonuna yaklaşan QB Eli Manning, eğer etrafının Odell Beckham, Dez Bryant, offensive line’a yeni katılan Nate Solder ve potansiyel draft seçimi running back Saquon Barkley ile çevrili olduğu rüyalar görüyorsa, sanıyoruz kimse onu suçlayamaz…