En son 2015 yılının Aralık ayında Cleveland Browns forması giyen sorunlu quarterback Johnny Manziel, Kanada Futbol Ligi takımlarından Hamilton Tiger-Cats ile anlaştı. Uzun süredir Amerikan futboluna geri dönmeyi arzulayan oyuncunun, Kanada ekibiyle iki yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı.

Saha dışı sorunları sebebiyle iki yıldır kendisine NFL kapıları kapalı olan Manziel, alkol sorunu girdiği rehabilitasyonların ardından son olarak Amerika’da bir bahar liginde oynamıştı. Texas A&M’deki ilk yılında Heisman Kupası’nı kazanan ve NCAA efsaneleri arasında yer alan Manziel’in CFL’i seçmesi ise Tiger-Cats takımı koçu June Jones’u oldukça heyecanlandırmışa benziyor…

“Johnny Manziel’i kadromuza kattığımız için oldukça heyecanlıyız, bu anlaşmayı şimdi yapmamız Johnny’nin takım arkadaşlarına ve teknik ekibe hazırlık kampında katılması açısından oldukça önemli” diyen Hamilton Tiger-Cats koçu, Manziel transferinin takıma Grey Cup’ı kazanmalarında yardımcı olacağını dile getirdi.

26 yaşındaki Manziel ise Twitter’dan yaptığı açıklamada “Uzun bir aradan sonra Amerikan futbolu kariyerime devam etmek için bugün CFL ile kontrat imzalamaya karar verdim. Bu yolda bana destek veren herkese teşekkür ederim. Benim için en iyi seçeneğin bu olduğuna inanıyorum ve gelecek için heyecanlıyım” dedi.

Son olarak Barstool Sports ile Amerikan futboluna geri dönüş yolculuğunu anlatan podcast’lere başlayan eski Cleveland Browns quarterback’i, bir diğer açıklamasında da sahaya çıkmayı çok özlediğini ve sonunda işsiz olmadığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Johnny Manziel, 2014 NFL Draftı’nda ilk tur 22. sıradan seçildiğinde herkes kendisinden Cleveland Browns’ın gelecekteki QB’si olmasını bekliyordu. Ancak Manziel’in alkol sorunları ve son dönemde ortaya çıkan kız arkadaşına şiddet uyguladığı iddiaları, iki sezon sonra Browns’ın kendisini takımdan kesmesine sebep olmuştu.

Browns formasıyla 15 maça çıkan ve bu maçların üçünü kazanan Manziel toplamda 1,675 yard, yedi touchdown pası, yedi interception, 259 yard koşu ve bir touchdown koşusu ile oynamıştı.

Manziel’in şimdi en büyük arzusu, Kanada’da parti hayatını geride bırakıp, sahada göstereceği performans ileride NFL’e geri dönmek…