2004 yılı NFL Draftı’nın altıncı sırasından seçilen, efsanevi tight end Kellen Winslow’un oğlu Kellen Winslow Jr. ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya. Geçtiğimiz hafta hırsızlık yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Winslow, 50 bin dolar kefalet ile serbest kaldıktan sonra bu sefer çok daha ciddi suçlamalarla tutuklandı.

34 yaşındaki emekli oyuncunun yaşları 54 ila 86 arasında değişen dört kadını, farklı zamanlarda kaçırıp, tecavüz etmekle suçlanması, NFL çevrelerinde adeta deprem etkisi yarattı.

Tecavüz, vücuda zorla cisim ve organ sokma, tecavüz etmek için adam kaçırma, eve girip hırsızlık yapma ve teşhircilik gibi fiillerle itham edilen Winslow’un, ömür boyu hapsi istenirken, oyuncunun avukatlarının Amerikan futbolu oynamaktan ötürü yaşadığı beyin sarsıntıları sebebiyle, eylemlerini anlayacak düzeyde olmadığını dile getirerek savunma yapması bekleniyor…

Winslow’un avukatları hırsızlık suçlamaları ile birlikte tüm iddiaları şu an için ret ediyor. Görgü tanıkları ise Winslow’un son olarak ismi açıklanmayan 86 yaşındaki bir kadını, yaşadığı karavandan 7 Haziran’da kaçırdığını ifade ediyor.

Eski tight end’in tutuklanmasına ilişkin belgelerde ise Winslow’un ilk olarak 13 Mart’ta 54 yaşındaki bir kadını kaçırıp, tecavüz ettiği, ardından 13 Mayıs’ta bu sefer 59 yaşındaki bir kadını kaçırıp, tecavüz ettiği belirtiliyor. Savcılık 24 Mayıs’ta Winslow’un kamusal bir alanda cinsel organlarını gösterdiğini, 1 Haziran’da 71, 7 Haziran’da ise 86 yaşındaki kadınların evlerine girip, hırsızlık yapıp, bu kimselere saldırdığını iddia ediyor.

Babası NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi tight end’lerinden olan Winslow Jr., NFL’de 10 sezon geçirdikten sonra 2013 yılından beri ligde forma giymiyor… University of Miami çıkışlı olan, NFL kariyeri boyunca Cleveland Browns, Tampa Bay Buccaneers, New England Patriots ve New York Jets takımlarında oynamıştı.

Bir dönem NFL’in en çok kazanan tight end’i unvanını da elinde bulunduran Winslow, 2007 yılında da Pro Bowl seçilmişti. Babası sebebiyle oluşan beklentileri hiçbir zaman karşılayamasa da döneminin iyi tight end’leri arasında yer alan oyuncu, 2013 yılında performans arttırıcı madde kullandığı gerekçesiyle Jets tarafından takımdan kesilmişti.

Winslow son olarak iki sene önce Amerikan futboluna geri dönmeye çalışmış ancak Green Bay Packers ile çıktığı idmanlar sonra takımdan bir sözleşme alamamıştı. Veteran oyuncunun geçtiğimiz aylarda Johnny Manziel’in de oynadığı Bahar Ligi’nde oynaması bekleniyordu…