TAFL Kulüpler 1. Ligi’nin son şampiyonu olan Koç Rams, Avrupa ligi CEFL’in finalinde deplasmanda Avusturya temsilcisi Swarco Raiders’a 49 – 20 yenilerek turnuvayı ikinci olarak kapattı. Bu skorla Swarco Raiders, üst üste ikinci CEFL şampiyonluğunu kazanırken, Koç Rams sahada gösterdiği mücadeleyle Türk taraftarları gururlandırdı.

Avrupa’nın en güçlü takımlarından biri olan ve halihazırda Avusturya liginde liderlik koltuğunda oturan Swarco Raiders, kendi sahasında favori olduğu karşılaşmada ilk çeyreği 21 – 7 önde kapatsa da Rams, üçüncü çeyreğin başındaki geri dönüşüyle, skoru 28 – 20’ye getirdi ve farkı tek touchdown’a indirdi. Ardından Raiders, Sandro Platzgummer yaptığı üç touchdown ile sahadan 49 – 20’lik skorla galip ayrıldı.

Koç Rams’in touchdown’ları Ja Vontae Jeffery Hence, David Jamal Whipple ve Kaan Özer’den gelirken, Genco Kaan Güler üç ekstra sayı denemesinin ikisinde başarılı oldu.

Bu yıl CEFL’de önce Sırbistan temsilcisi Kragujevac Wild Boars’ı ardından da Rus ekibi Moscow Patriots’ı dize getiren Koç Rams, finale çıkarak Türk Amerikan futbolu tarihinin Avrupa’daki en büyük başarılarından birine imza atmıştı.

Rams ekibi şimdi ilerleyen haftalarda oynanması beklenen TAFL Kulüpler 1. Ligi finalinde Boğaziçi Sultans ile yapacağı maça odaklanacak.

Bu sezon Avrupa arenasındaki ülkemizi başarıyla temsil edip, şampiyonluğun kıyısından dönen Koç Rams ekibi ve oyuncularını NFLTR.com olarak tebrik ediyoruz…