Bu sezon Kanada Amerikan Futbolu Ligi CFL’de oynayıp, NFL’e geri dönmeye çalışan Johnny Manziel, takımı tarafından takas edildi! Hamilton Tiger-Cats forması giyen eski Cleveland Browns quarterback’i, Montreal Alouettes’e gönderildi.

Beş oyunculu takasta offensive lineman’ler Tony Washington ve Landon Rice da Manziel’e birlikte Montreal’in yolunu tutarken, Tiger-Cats, defensive end Jamaal Westerman, wide receiver Chris Williams ve 2020 ile 2022 sezonlarının ilk tur draft haklarını aldı.

Manziel ile ilgili konuşan Alouttes genel menajeri Kavis Reed, “Yeteneği tartışılmayacak özel bir oyun kurucu aldık. Hareketliliği, atletik yetenekleri ve iç güdüsüyle inanıyoruz hücumumuz üzerinde pozitif etki yapacak” derken, head koç Mike Sherman ise yeni transferi “harika” olarak yorumladı.

Kolej kariyerinde Texas A&M forması giyerken NCAA’in en dominant oyuncularından bir haline gelen Manziel, böylece onu Texas A&M’e getiren eski koçu Sherman ile Kanada’da buluşmuş oldu.

25 yaşındaki Manziel, Mayıs ayında Hamilton Tiger-Cats ile iki yıllığına anlaşmış ancak quarterback Jeremiah Masoli’den ilk 11 formasını kapamamıştı. Manziel’in bir CFL quarterback’iyle girdiği forma yarışını kazanamaması NFL’deki geleceği hakkında soru işaretleri oluştururken, eski yıldızın, Montreal’de sakatlanan Drew Willy’nin yerine as oyun kurucu olarak oynaması bekleniyor…