Off-season’ın transfer şampiyonlarından biri olan Cleveland Browns, sürpriz bir hamle ile wide receiver Corey Coleman’ı Buffalo Bills’e gönderdi. Browns’ın, 2016 NFL Draftı’nın 15. sırasından büyük umutlarla seçtiği Coleman’ı, 2020 NFL Draftı’nın yedinci tur seçimi karşılığında Bills’e göndermesi NFL çevrelerinde şok etkisi yarattı.

2016 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçim hakkına sahip olan Browns, o dönemde girdiği takas sonrası seçim hakkını Philadelphia Eagles’a göndermiş ve Eagles’ın Carson Wentz’i seçmesine zemin hazırlamıştı. İki sezon sonra Carson Wentz, NFL’in geleceği en parlak quarterback’lerinden biri olurken Browns, Coleman’dan bu süreçte pek umduğunu bulamadı.

Corey Coleman, 2016 NFL Draftı’nda seçilen ilk wide receiver olurken, arkasından seçilen Michael Thomas, Sterling Shepard ve Will Fuller gibi isimlerin gösterdiği başarılı performanslar sebebiyle, Cleveland’ın bu seçimi çokça eleştirilmişti…

Yeni transferiyle ile ilgili konuşan Bills genel menajeri Brandon Beane, Coleman’ın seçildiği yüksek sıra sebebiyle beklentileri karşılayamadığını söyledi. “Buraya gelip rekabet etmek onun için yeni bir başlangıç olacak.” diyen Beane, Coleman’ın formasının garanti olmadığını ve 24 yaşındaki oyuncunun mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi.

“Hızlı olmayı öğretemezsiniz ve biz her zaman hızlı oyuncuları kadromuza katmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşan Beane, Coleman’ın hızının draft döneminde oldukça popüler olmasına değindi.

Coleman’ın şimdi Buffalo Bills’te Kelvin Benjamin’in ardından ikinci receiver olması bekleniyor. Baylor çıkışlı oyuncu Browns ile geçirdiği iki sezonda 718 yard ve beş touchdown’lık bir performans sergilemişti…