Yeni sezonda Super Bowl’un en büyük adaylarından olan New England Patriots, sakatlığı sebebiyle serbest bıraktığı Jordan Matthews yerine tecrübeli wide receveir Eric Decker’ı kadrosuna kattığını açıkladı.

Hafta boyunca Patriots ile deneme idmanlarına çıkan Decker ile imzalanan sözleşmenin bir yıllık olduğu belirtilirken, Decker’ın ilk dört hafta Julian Edelman’ın yokluğunda takımda önemli rol oynaması bekleniyor.

Patriots’ın elinde şu anda Chris Hogan, Phillip Dorsett, Cordarrelle Patterson, Riley McCarron, Braxton Berrios gibi isimler bulunurken, Decker tecrübesiyle bu oyuncular arasında ön plana çıkıyor.

2012 ila 2015 yılları arasında dört sezon boyunca 950 yard üstüne çıkan Decker, bu sezonların üçünde bin yard barajını aşmıştı. Denver Broncos’ta oynarken Peyton Manning’in en önemli silahlarında biri olan oyuncu, 2016 yılında Jets ve 2017 yılında Titans formaları giyerken sakatlıklarla boğuşmuştu.

31 yaşındaki Eric Decker, bu anlaşmayla 2010 yılında kendisini Denver Broncos’a draft eden Josh McDaniels ile tekrar buluşması ise takım için ayrı önem taşıyor. McDaniels’ın hücum sistemine yabancı olmayan Decker’ın sezonun başlamasına bir ay kala Patriots ile anlaşması, takım için yeni bir transfer başarısı olarak yorumlanıyor.

Geçtiğimiz yıl sadece 54 pas tutup, 563 yard ve bir touchdown’lık performasıyla unutulması gereken bir sezon geçiren Decker, şimdi Patriots ile küllerinden doğmaya çalışacak…