2018 NFL sezonunun ilk kurbanı Derrius Guice oldu! Washington Redskins’in draft’ın ikinci turda seçtiği çaylak oyuncu New England Patriots’a karşı oynanan hazırlık maçında sakatlandı.

NFL çimlerine adım attığı ilk maçta büyük bir talihsizlik yaşayan Guice’un çapraz bağlarının koptuğu ve sezonu kapattığı açıklandı.

NCAA kariyerinde LSU Tigers forması giyen Guice, üniversite günlerinden de dizinden sakatlıklar yaşamış ancak hiçbir zaman ameliyat olmamıştı. Genç oyuncunun şimdi hızlı bir şekilde ameliyat olup 2019 sezonuna yetişmesi bekleniyor.

Sağlıklı olsaydı sezon içinde ilk 11’e girmesi beklenen Guice, Patriots karşısında atlı koşuda elde ettiği 19 yard ile taraftarları heyecanlanmıştır. Talihsiz sakatlık ise 21 yaşındaki oyuncunun yaptığı 34 yardlık bir koşu sonrası geldi, bu koşu da holding sebebiyle iptal edildi.

Maç sonunda basın mensuplarına konuşan, sakatlığının ciddi olmadığını umduğunu söylerken, çapraz bağ kopma haberi sonra Twitter’dan yaptığı açıklamada “Tanrı hiçbir zaman hata yapmaz” dedi.

Redskins’te Guice’un yokluğunda Samaje Perine ve Rob Kelly’nin ilk 11 forması için savaşması bekleniyor. Takımdaki bir diğer running back Chris Thompson ise pas yakalama yeteneğiyle öne çıkıyor. Takımdaki diğer running back’ler olarak Kapri Bibbs, Byron Marshall ve draft edilmemiş çaylak oyuncu Martez Carter bulunuyor…