Üçüncü hafta, izleyici olarak çok zevkli, takımları sıralayan biri olaraksa çok zor bir haftaydı. Bütün bildiklerimiz ve iki hafta boyunca izlediklerimizi sorgulamamızı sağlayan maçlardan sonra puan durumlarına da bakınca bütün takımların orta seviye havuzunda bulunduğunu görebiliyoruz. Sıralamaya başlamadan önce kendi kendime düşündüğümde “Rams ve Chiefs iyi” dışında hiçbir kesin sıralama sonucuna varamadım. Dipte sabit bir şekilde kalacağına emin olduğum Buffalo üç numaralı Vikings’e fark attı; en az onlar kadar kötü dediğim Cardinals bile maçın bir kısmını iki touchdown’luk üstünlükle götürdü ve fena değildi; 27. sıranın üstünü aylardır görmemiş Colts az kalsın Eagles’ı yeniyordu… Bu listeyi uzatmak istersek nerdeyse bütün maçları almam gerekir onun için burada bitiriyorum. İşte bu karmaşık hafta sonrasındaki güç sıralaması…

1) Los Angeles Rams (NFC Batı, 3-0) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Zor bir Chargers takımıyla oynamasına rağmen Rams kayıpsız kurtulmayı başardı ve bu hafta da birinci sırada yer aldı. Mağlup olmadan ayrılsalar da savunmada yıldız cornerback’ler Aqib Talib ve Marcus Peters’in sakatlıkları sonraki haftalarda onlara çok zarar verecektir. Özellikle geçen haftaki rezil performanslarını telafi etmek isteyen Vikings karşısında ikisini arayacaklardır.

2) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 3-0) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Chiefs, Rams ile beraber kendini ligin diğer ekiplerinden soyutlamış, daha üst seviye futbol oynuyor. Patrick Mahomes ilk iki haftadaki rekor kıran performansını sürdürüyor. Geçen sezonda olduğu gibi Chiefs sezona iyi başladı, ama bu sezon wild card’dan daha ileri gidebilirler gibi geliyor.

3) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

Eagles, Colts karşısında muazzam değildi ama Wentz’in ilk maçında galibiyeti almayı başardılar. Bu haftaki karmaşadan yenilgi almadan sıyrılmayı başardılar, Pats, Bucs, Jags ve diğer birkaç takım onlar kadar şanslı değildi. Önümüzdeki haftadan itibaren Eagles biraz daha düzenli oynayacaktır, Titans ne kadar formda olsa da büyük ihtimal onlar karşısında bu yeterli olacaktır.

4) New Orleans Saints (NFC Güney, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Saints hücumu oynadıkları üç maçın ikisinde 40 sayıyı geçti. Mark Ingram olmasa da geçen seneye damgasını vuran Drew Brees, Alvin Kamara ve Michael Thomas takımı sırtlamaya devam ediyor. Ancak topun diğer tarafında ciddi sıkıntıları var. Bu sene Atlanta ve Carolina’nın yanında Tampa’nın da NFC Güney yarışında olacağını düşünürsek savunmadan gelen yardıma çok ihtiyaçları olacak.

5) Carolina Panthers (NFC Güney, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

Christian McCaffrey, 184 yard koşarak hem kariyer rekorunu açık arayla kırdı hem de Panthers’a önemli bir galibiyet getirdi. Newton da iki koşu iki pas touchdown’uyla bu sezonki müthiş performansını sürdürdü. Bay haftasına 2-1 ve çok iyi durumda giriyorlar.

6) New England Patriots (AFC Doğu, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Geleneksel “Bu sene Brady-Belichick dönemininin sonunun geldiği yıl” konuşmaları başladı. Patriots üst üste iki maç kaybetti, rekoru yüzde 50’nin altında ve divison rakibi Dolphins 3-0 ile nağmağlup üç takımdan biri. Dördüncü haftadaki Dolphins maçı hem kötü gidişe dur demek hem de division lideri Miami ile arayı çok açmamak için önemli. Miami’nin uzun süre lider olacağını düşünmüyorum ama şu an baktığımızda AFC Doğu şampiyonluğu için iyi bir aday gibi gözüküyorlar.

7) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Leonard Fournette yokken Jags hücumu herhangi bir şey üretmekte çok zorlandı ve maçı altı sayıyla bitirdi. Bu hafta Jets karşısında sahada olacağı söyleniyor. Sezona başladıkları dominantlıkta devam etmek istiyorlarsa Fournette’e kesinlikle ihtiyaçları var. Sacksonville hala çalışmaya devam ediyor, bu maç da üç sack yaptılar devamı da gelecektir.

8) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

Buccaneers’in yendiği iki takımdan da aşağıda olması saçma görünebilir ama Fitzpatrick’in bu hafta üç interception yaptığını ve kendinde olmayan bir Steelers takımına kaybettiklerini göz önünde bulundurmak lazım. Ayrıca yendikleri Eagles geçen sene neredeyse MVP olan quarterback’ini geri kazandı, Saints de çok önemli bir division galibiyeti aldı. Winston’ın cezası bitti ama sahada kimi quarterback göreceğimiz ile ilgili herhangi bir tartışma yok: Fitzmagic bu hafta da Chicago’da yüzlerce yard atıp tarihi başlangıcını devam ettirmeye çalışacak.

9) Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-0) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Dolphins’in sezon sonunda, kalırlarsa da playoff’ta herhangi bir şekilde başarılı olacağına inanıp inanmasak da Dolphins’in sezona çok iyi başladığını kabul etmek gerek. 3-0 ile AFC Doğu lideriler ve Foxborough’ya gidiyorlar, kendilerini gerçekten kanıtlamak için çok iyi bir fırsat.

10) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 1-1-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Vikings’e bu hafta ne oldu öyle! Bills maçının zorlu Packers ve Rams maçları arasında bir geçiş haftası olarak geçmesi beklenirken az daha sayı atamadan fark yiyeceklerdi. Rams’den sonra da Eagles ile oynuyorlar, acilen kendilerine gelmezlerse beş maçta bir galibiyetle kalabilirler.

11) Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Çoğu takım gibi Falcons’ın da savunmada sıkıntıları var. Top kaybı yapmadan 37 sayı attılar ama yine de kazanmayı başaramadılar. Matt Ryan ilk haftaki kötü oyunundan sonra tekrar MVP formunda oynuyor ama NFC Güney karmaşasından playoff’a çıkmak istiyorlarsa savunmanın da toparlanması lazım.

12) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 1-1-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Packers ilk hafta Bears’i çok büyük bir geriden dönüş ile yendi, ikinci hafta berabere kaldı ve bu hafta da Redskins karşısında maça ortak olamadı. Çok rahatlıkla 0-3 başlayabilecekleri bir üç hafta geçirdiler. İyi bir takım olduklarını biliyoruz ama böyle devam ederlerse rekorlarının potansiyellerini temsil etmediği bir senaryoyla karşılaşabiliriz.

13) Chicago Bears (NFC Kuzey, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Bears’in savunma ekibi inanılmaz işler yapıyor, sene ortasında ve sonlarına doğru onları Jacksonville, Minnesota gibi isimlerin yanında konuşacağız benziyor ama hücum için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Şimdilik bu durum maç kazanmalarına engel olmuyor ama bu haftaki Bucs maçından itibaren bu az yiyelim çünkü çok atamıyoruz durumu sonuç vermeyebilir.

14) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Bengals herkesi şaşırtacak 3-0 başlangıcını yapamadı ama hala çok iyi gözüktüklerini söylemek gerek. AJ Green’in maçın ikinci yarısında oynamamasının onları çok etkilediğini belirtmek lazım, haftaya geri döneceğine kesin gözüyle bakılıyor.

15) Washington Redskins (NFC Doğu, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Redskins için bütün sezon, ilk üç haftadaki gibi inişli çıkışlı gidecekse taraftarlar ve onların ligde nasıl bir konumda olduğunu anlamaya çalışan ben için uzun bir yıl olacak. İlk hafta muazzamdılar, ikinci hafta Colts’a yenildiler, şimdi ise şampiyonluk seviyesinde dediğimiz Packers’ı sahadan sildiler. Dördüncü hafta bay haftaları, Redskins’in gerçek kimliğini çözebilmemiz için bir süre daha beklememiz gerekecek.

16) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

İkinci haftadaki -en azından benim için- şaşırtıcı yenilgilden sonra bu hafta tekrar galibiyet bulmayı başardılar. Bengals’ın yenilmesi ve Steelers’ın yenilmesiyle AFC Kuzey daha da karışık bir hal aldı. Ravens’ın çıkma şansı var, ama diğer üçünün de öyle, bu hafta oynayacakları Steelers maçı gibi maçlar bunu belirleyecek.

17) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Chargers rekoru yüzde ellinin altında olsa da yenildikleri takımlar kendini ligden soyutlatmış Rams ve Chiefs. Sene sonuna doğru rekorları oynayışlarını anlatan bir duruma gelecektir. Joey Bosa da dönünce bunun olma şansı daha da yükselecektir.

18) Tennessee Titans (AFC Güney, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Oyuna Gabbert’in sakatlığından sonra giren Mariota Titans’a üst üste ikinci division galibiyetini getirdi ama bence bu maçta dokuz sayı atan hücumdan çok altı Jaguars sayısına izin veren savunmayı konuşmak lazım. Division içinde iyi bir konumdalar, bakalım ligin geri kalanına karşı nasıl duruyorlar. Eagles karşısında bu sorunun cevabını göreceğiz.

19) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 1-1-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

İlk iki hafta beklenenin çok altında kaldıktan sonra pazartesi akşamı Steelers önceki senelerdeki gibi ciddi bir takım gibi oynadı. Big Ben çok iyiydi ve savunma da Fitzpatrick’e üç interception yaptırmayı başardı. Artık Le’Veon Bell ile ilgili takas tekliflerini dinleyeceklermiş, bu konuyu kapatıp sahadaki oyunculara konsantre olabilirlerse ortada geçecek gibi görünen AFC Kuzey’den yine çıkmayı başarabilirler.

20) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 1-1-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Browns geçen haftaki sıralamaya göre üç sıra gerilemiş olsa da bu herhangi bir kötü durum yüzünden değil alttaki takımların beklenmedik performanslar sergilemesinden dolayı oldu. Steelers Bucs’ı yendi, Titans Jaguars’ı yendi, Redskins Packers’a fark attı, Dolphins de namağlup üç takımdan biri. Böyle bir hafta geçiren takımları 2016’dan beri ilk galibiyetini almış bir takımın önüne koymak bana daha mantıklı seçim gibi göründü. Ama Browns çok iyiye gidiyor, Oakland da bunu göstermek için çok uygun bir yer.

21) Denver Broncos (AFC Batı, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Broncos’un namağlup statüsünün çok uzun bir süre kalmayacağını herkes biliyordu. Case Keenum ve hücumu çok kötü olmasa da bu seviyede kalırlarsa AFC Batı liderliğini asla alamazlar. Savunma her zamanki gibi iyi ama hücumdan yardım alması lazım, özellikle bu hafta Mahomes ve Chiefs hücumundan çok sayı yemenin kaçınılmaz olduğunu düşünürsek.

22) Seattle Seahawks (NFC Batı, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

Sene başında adı Cowboys’la anılan Earl Thomas, pazar akşamı Cowboys’u galibiyetten uzak tutan en önemli isimlerden biriydi. Russell Wilson uzun zamandır aradığı koşu oyununu yavaş yavaş buluyor. Eğer savunma da her zamanki sertliğini korursa -49ers’ın da Jimmy G’nin sakatlığı ile güç kaybetmesiyle beraber- playoff yarışına girebilirler.

23) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Cowboys hücumundaki sıkıntılar devam ediyor. Dak Prescott tam beş defa sack’lendi, pas oyunu başarılı değildi ve iki interception yaptı. NFC Doğu geçen senekine kıyasla daha ortada geçecek gibi ama bunun olabilmesi için başta Prescott’un ve hücumun kalanının 2016’da yaptıklarını hatırlaması lazım.

24) Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

Detroit’in ilk iki haftadaki etkileyici olmayan performanslarının ardından Patriots’ı devirmesi herkes için çok şaşırtıcı oldu. Matt Patricia ve ekibi bu sene NFC Kuzey’in dibine çöküp orda kalacak gibi duruyordu ama zaten çok karmaşık olan grupta ses getirebileceklerini gösterdiler. İki hafta sonraki Packers maçı konuşmanın içine girmek istiyorlarsa çok kritik.

25) Buffalo Bills (AFC Doğu, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Geçen iki hafta yazdığım ve bu süreçte herkesin aklında olan Bills ile ilgili ortak bir fikir vardı: Bills çok kötü bir takım, herhangi bir takıma kafa tutmaları, maç kazanmaları, playoff yarışına girmeleri imkansıza yakın. Bills maçının skoruna telefonumdan bakarken 7-0, 10-0, 17-0, 24-0, 27-0 gibi skorları gördükçe cidden bu sezon hakkında bildiklerimi sorguladım. Josh Allen ve takımı bu hafta da Lambeau’da geçen haftadakine yakın bir performans sergileyebilirse Bills’i bugün ve gelecek için çok ciddiye almalıyız.

26) New York Giants (NFC Doğu, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

0-2 ve playoff umudu olan takımların mücadelesinde Giants kazandı. 0-3 başlamak gerçekten uzun vadeli planlar yapan bir takım için çok heves kırıcı bir başlangıç olurdu. Eli Manning 25/29, 297 yard ve iki touchdown ile çok etkiliydi. Hücum bu formunu korursa, sene başından beri sıkıntı yaşayan Saints savunmasına karşı galibiyet almak için iyi bir şansları var.

27) Indianapolis Colts (AFC Güney, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

Savunma geçen senekine kıyasla iyi olsa da şaşırtıcı şekilde Andrew Luck ve hücum savunmaya yeterince yardım edemiyor. Eagles karşısında beş red zone şansının sadece birinden faydalanabildiler. AFC Güney’deki diğer takımlar da onlar gibi sıkıntılar yaşıyor, division şampiyonluğu düşündüğümüz kadar uzak olmayabilir.

28) Houston Texans (AFC Güney, 0-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Texans’ın böylesine kötü başlaması ve adının sıralamada bu kadar aşağıda çıkması beni gerçekten üzüyor. Watson son maç neredeyse 400 yard pas attı, J.J. Watt da üç sack ve bir fumble ile maça büyük etki yaptı. Diğer oyunculardan da katkı alınmaya başlanırsa Texans için AFC playoff resmine girmenin imkansızdan çok uzak olduğu kanısındayım.

29) San Francisco 49ers (NFC Batı, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Bu hafta 49ers için daha kötü geçemezdi herhalde. Çok formda bir Chiefs takımına hiç maça ortak olamadan kaybettiler ve sezona 1-2 başladılar. Daha kötüsü bütün hücumlarının üstüne kurulu olduğu Jimmy Garropolo yaşadığı sakatlık sonrası sezonu kapadı. C.J. Beathard’ın bu sezon da sahada olacağını düşünürsek, playoff umutların büyük ölçüde suya düştü.

30) New York Jets (AFC Doğu, 1-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Jets’in üçüncü hafta yorumunu bir önceki yazımda yapmıştım onun için farklı bir şey söyleyemeyeceğim. Böyle bir gerileme yaşamalarının sebebi altlarındaki takımların bu hafta kazanmaları ya da çok iyi performs göstermeleri oldu.

31) Oakland Raiders (AFC Batı, 0-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

İlk yarıda Oakland, önceki haftalarda bahsettiğim potansiyel başarılı Raiders takımı gibi oynadı ve maçın sonlarına yaklaşırken de kazanacağa benziyorlardı. Ancak üç dakika kala gelen interception ve hemen sonrasında yedikleri çok uzun touchdown bu hafta onları ilk galibiyetlerinden alıkoydu. Oakland’da Browns karşısında iyi bir şansları var, belki bu hafta geçen seneden devam eden yedi maçlık mağlubiyet serilerini bitirebilirler.

32) Arizona Cardinals (NFC Batı, 0-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Maça çok iyi başlayıp 14-0 öne geçseler de bunu bütün maça yaymayı başaramadılar. Önceki haftalara göre daha iyi bir performans ortaya koymuş olsalar da 30’lu sıralardan kurtulamadılar, hatta Bills’in müthiş oyunu yüzünden sonunculuğa indiler. Dördüncü hafta ilk 11’de Josh Rosen başlayacak, bakalım farklı bir şeyler olacak mı…