Ligin birinci ayının bitmesiyle bu sezon kimin ne olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Tabi ki Arap atı gibi sonradan atak yapan takımlar olacaktır ama şimdiye kadar ligin nasıl olacağı ile ilgili kaba bir fikrimiz var. Önceden sene boyunca kendinden konuşturacak gibi duran Buccaneers düşüşe geçti, çıkış yapacak gibi görünen Steelers da beklendiği gibi performanslar ortaya koyamadı. Haftanın en büyük çıkışını da Tampa Bay Buccaneers’in dağılmasını sağlarken 10 basamak yükselen Chicago Bears yaptı. Bakalım diğer takımlar ne yapmış…

1) Los Angeles Rams (NFC Batı, 4-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 1

Rams bu hafta da sıralamada birinci sırada. Jared Goff’un Vikings savunması karşısında biraz tökezlemesi beklenirdi ama o beklenenin tam tersini yaptı ve 465 yard ve beş touchdown pas ile MVP seviyesinde bir performans ortaya koydu. Bakalım bu hafta Seattle’da Seahawks savunması karşısında böyle devam edebilecekler mi…

2) Kansas City Chiefs (AFC Batı, 4-0), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 2

Bu hafta da Chiefs, Rams’in arkasında ikinci sıradaki yerini alıyor. Patrick Mahomes, sol elle attığı pasın da içinde olduğu, maçı kazandıran drive’da takımının ne kadar ciddi olduğunu bir kez daha kanıtladı. Önümüzdeki üç haftayı Jaguars, Patriots ve Bengals karşısında kolaylıkla 4-3 ile kapatabilirler. Kendilerini kanıtlama dönemi asıl şimdi başlıyor…

3) Chicago Bears (NFC Kuzey, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 13

Belki Bears’i bu kadar yükseğe koymak için erken ama Chicago’nun bu seneki Philadelphia Eagles olabileceğini düşünüyorum. Bears’i herhangi başka bir sıralamada bu kadar yüksekte göremezsiniz, onun için şampiyon olurlarsa sene başından beri favori olarak gözüküyorlardı demeyin. Bay haftaları olduğu için haftaya da buralarda olacaklar, gözümüz alışsın.

4) New England Patriots (AFC Doğu, 2-2), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 6

Çoğu kişi Dolphins’den süpriz beklerken Pats herkese AFC Doğu’nun kralının kim olduğunu hatırlattı. Önceki iki hafta kötü oynayan savunma Dolphins’i yedi sayıda tutararak beklenilen formunu aldı. Önümüzdeki üç hafta zor bir fikstürleri var -Perşembe akşamı Colts arından Chiefs ve Chicago’da Bears- o yüzden AFC Doğu liderliğini almaları hemen olmayabilir ama uzun vadede tekrar tepeye çıkacaklardır.

5) New Orleans Saints (NFC Güney, 3-1), Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 4

İlk hafta Bucs karşısında yenilince, Saints’in bu sene geçen seneki durumlarından uzakta olacağını düşünüyordum ama sonraki üç hafta çok farklıydılar. Alvin Kamara kendini MVP konuşmasına sokacak kadar iyi oynuyor, Drew Brees rekor kırıyor, maç kazandırıyor ve son olarak Mark Ingram da haftaya dönüyor.

6) Carolina Panthers (NFC Güney, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 5

Panthers bay haftasından sonra Giants karşısına çıkıyor. New York 1-3 olabilir ama Panthers’ı yine de zorlayabilirler. Sıralamanın bu kadar yukarılarında kalmak istiyorlarsa yaptıklarına devam etmeleri lazım, buraya çıkabilecek çok takım var. Şu andan sonra fikstürleri zorlaşıyor, Giants’dan sonraki maçları Redskins, Eagles ve Ravens.

7) Jacksonville Jaguars (AFC Güney, 3-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 7

Üçüncü haftadaki Titans yenilgisinden sonra Jags tekrar kendine geldi. Fournette sakatlığı için biraz daha zaman kaçıracakmış. Hücum Jets karşısında sıkıntı yaşamadı ama bu haftaki Chiefs maçı gibi maçlarda Fournette’in yokluğu onlara pahalıya patlayabilir.

8) Green Bay Packers (NFC Kuzey, 2-1-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 12

Green Bay rakibine sayı attırmayacağını düşündüğüm son takımlardan bir tanesiydi. Rakip Buffalo olunca işler biraz değişiyor ama Vikings’e neler yaptıklarını unutmamak lazım. Savunmanın bu formunu Lions ve 49ers karşısında devam ettireceğini düşünebiliriz ama bay haftasından sonra bunu başarmak baya zor olacak.

9) Cincinnati Bengals (AFC Kuzey, 3-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 14

Bengals dört maçında da zorlu takımlarla oynadı ve her hafta, bir kendini kanıtlama amacıyla sahadaydı. Bu haftaki Miami maçından sonra da AFC Kuzey’in tekrar sahibi olabileceklerini kanıtlama amacıyla Steelers karşısında olacaklar. Joe Mixon yokken Atlanta’da galip gelmeleri eminim lig etrafında çok fazla takımı düşündürmüştür, Bengals’ı bu kadar yukarıda gören okurların düşündüğü gibi.

10) Baltimore Ravens (AFC Kuzey, 3-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 16

Ravens savunması her hafta daha da iyiye gidiyor gibi görünüyor. Prime time’daki Steelers maçının ikinci yarısında Big Ben’i 47 yardda tutmayı başardılar. Steelers’da Bell’in hala dönmemiş olması doğal olarak işlerine geldi ama yine de bu başarılarını göz ardı edemeyiz. İyi performansları bu hafta Cleveland’da da devam edecektir.

11) Tennessee Titans (AFC Güney, 3-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 18

Titans’a ne kadar güvenmediğimi söyledikçe onlar beni yanlış çıkarmaya devam ediyor. Cowboys taraftarı olarak bu hafta onların yenmesini istiyordum yine de gerçekten yenebileceklerini düşünmemiştim. Ancak bu hafta Buffalo’da galibeyet alacaklarını düşünüyorum, onda yanılmayacağımdan emin gibiyim.

12) Philadelphia Eagles (NFC Doğu, 2-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 3

Eagles gerçekten şampiyon gibi oynamıyor. Wentz dört defa sack’lendi ve savunmada kilit hatalar yaptılar ve bunlar büyük oyunlara yol açtı. Bu hafta yine onlar gibi iyi başlamayan bir Vikings takımıyla oynayacaklar. İki tarafın da umutsuzca galibiyete ihtiyacı var, güzel bir maç olacak.

13) Minnesota Vikings (NFC Kuzey, 1-2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 10

Vikings savunması geçen seneki halinden çok farklı görünüyor. Bu hafta da Rams’e 38 sayı yediler ve böyle devam ederlerse pazar günkü Eagles maçında da ona yakın bir sayıyı rakip hanede görecekler. Bir galibiyet tam olarak onları ifade etmiyor ama üç, dört galibiyetli takımlarla aynı seviyede olduklarını söylemek de zor.

14) Washington Redskins (NFC Doğu, 2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 15

Redskins bay haftasını, Eagles’ın yenilmesiyle NFC Doğu lideri olarak tamamladı. Eagles bu sene geçen seneki kadar dominant olmayacağa benziyor, Redskins’in şu an elinde bulundurduğu division liderliğini korumak için iyi bir şansı var gibi gözüküyor. Ancak tabi bunun için önce üç haftadır galip gelen Saints karşısında oynamaları lazım.

15) Los Angeles Chargers (AFC Batı, 2-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 17

Kicker’ın kötü performansına rağmen Chargers, 49ers karşısında yenilmeden sahadan ayrılmayı başardı. Savunmada Joey Bosa’yı arıyorlar, çok geçmeden dönmezse Chiefs’i yakalamaları zor olabilir. Bu hafta Oakland karşısında değil ama ilerleyen haftalarda ona ihtiyaçları olacaktır.

16) Miami Dolphins (AFC Doğu, 3-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 9

Dolphins’in masalsı başlangıcı Pats karşısında acı bir sona ulaştı ve gerçek dünyaya döndüler. Geçen hafta zorunlu olarak onları ilk 10’a koyduktan sonra şimdi onları tekrar bulundukları yerlere yaklaştırabiliyorum. Önümüzdeki iki hafta Bengals ve Bears ile oynuyorlar, ilerleyen haftalarda daha da aşağıda görmeye hazır olun.

17) Denver Broncos (AFC Batı, 2-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 21

Bu hafta da galibiyet alamasalar da ligin en iyi takımlarından biri olan Chiefs’e karşı çok iyi oynadılar ve kazanmaya çok yaklaştılar. Keenum-Thomas arasında bir hatalı pas iyiye gitseydi Broncos hakkında 3-1 ile AFC Batı’nın lideri, Chiefs’in iyiye giden formunu durduran takım diye konuşacaktık. Onları değerlendirirken bunu akılda tutmak gerekiyor.

18) Dallas Cowboys (NFC Doğu, 2-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 23

Dak Prescott, Ezekiel Elliott, offensive line; Cowboys hücumu bu hafta neredeyse her alnda çok iyi performs gösterdi. Özellikle maçı kazandıran drive’da Dak’in Zeke’i bulduğu oyun 2016’daki takımı hatırlattı. Bay haftasından önce üç hafta; akşam Texans deplasmanı, Jaguars ve Washington’da Redskins maçları oynayacaklar. İlk dört hafta istikrarsız oynayan takımın burada ne yapacağı hakkında kesin bir şey söylemek çok zor.

19) Detroit Lions (NFC Kuzey, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 24

Patriots ve Cowboys maçlarında Detroit, ilk iki haftadakinden daha farklı bir oyun oynadı. Bu hafta kazanmaya çok yaklaşsalar da Arlington’dan galibiyetle ayrılamadılar. Golden Tate Cowboys savunmasını çok zorladı ve sonraki haftalarda başka savunmalara da aynısını yapacaktır. Eagles, Vikings gibi takımların da sezona çok iyi başlamamış olduğunu düşünürsek Lions’ın wild-card şansı yokmuş gibi davranmak saçma olur.

20) Seattle Seahawks (NFC Batı, 2-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 22

Russell Wilson nihayet güvenebileceği bir koşu oyununa sahip olacağa benziyor. Cardinals’a karşı 171 yard koştular. Bu sayı Wilson’ın pas oyununu rahatlatmaya yeteceğe benziyor. Seahawks bu yeni kimlikleri ve hala iş yapan savunmalarıyla beklendiği kadar kötü olmayabilir.

21) Atlanta Falcons (NFC Güney, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 11

Falcons bu hafta da bütün süre boyunca içinde olduğu bir maçı kaybetti. Küçük şeyler farklı gitse 4-0 olabilirlerdi ama işler öyle yürümüyor. 1-3 ile NFC Güney’in dibindeler. Onları tepede görebilir miyiz? Elbette ama daha çok yakın mağlubiyete tahammülleri yok.

22) Tampa Bay Buccaneers (NFC Güney, 2-2) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 8

İlk üç hafta üst üste 400 yard atıp NFL rekoru kırdıktan sonra Fitzpatrick, Chicago’da maçın ikincisi yarısında yedeğe çekildi. Winston’ın sahada olması Bucs açısından hiçbir şeyi değiştirmedi ve Bears tarafından sahadan silinmekten kurtulamadılar. İlk iki hafta ligin en iyi takımlarından biri olarak görülen Buccaneers, şimdi bay haftasına girerken en iyi ihtimalle ortalama bir takım olarak görülüyor. Bir maç her şeyi ifade etmeyebilir tabi, örneğin geçen sezon Bills, Chargers’a 54-24 yenildikten sonra playoff’a kalmayı başarmıştı.

23) Pittsburgh Steelers (AFC Kuzey, 1-2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 19

Geçen haftaki Buccaneers galibiyetinden sonra Pittsburgh eski haline geri gelir diye düşünüyorduk ama böyle bir durumla karşılaşmadık. Şimdiye kadar gördüğümüz tablodan Roethlisberger iyi oynarsa kazanırlar, oynamazsa kazanamazlar gibi bir sonuç çıkartıyoruz. Le’Veon Bell’in durumu da hala kesinleşmedi, yedinci haftada takıma katılacak deniyor ama playoff mücadelesine girmek istiyorlarsa bu biraz geç olabilir.

24) Cleveland Browns (AFC Kuzey, 1-2-1) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 20

Üçüncü haftada Mayfield’ın galibiyeti getirmesinden sonra bu hafta çaylak quarterback ilk NFL maçına başladı. Mayfield’ın hücumu 42 sayı atsa da Oakland’dan galibiyet almayı başaramadılar. Hue Jackson mağlubiyeti başlıca top kayıplarına bağladı ve bu hafta da Ravens’a karşı top kayıplarına dikkat etmeliler. Ravens ve Bengals her hafta iyiye giderken aradaki farkı büyük tutmamak istiyorlarsa bu kazanmaları gereken bir maç.

25) Houston Texans (AFC Güney, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 28

Texans savunması iyi oynuyordu, artık maç kazandırmaya da başladılar. J.J. Watt, iki sack ve iki fumble ile büyük katkı verdi, Clowney de inanılmazdı. Watson da özellikle Hopkins’e attığı paslarla Colts savunmasını zorladı. Prime time’daki Cowboys maçı çok ilginç olacak.

26) Oakland Raiders (AFC Batı, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 31

Oakland, Gruden ile ilk galibiyetini zor da olsa aldı. Marshawn Lynch, Cleveland karşısında harikalar yarattı ve maçı 157 yard ile bitirdi. İlk üç haftada onlar önde oldukları maçları kaybediyorlardı ama bu hafta çok büyük bir fark olmasa da geriden gelip kazandılar. Kazanmayı düzenli hale getirirler mi emin değilim, ama uzun bir süre fikstürleri çok zorlaşmayacak, bunu yapmaları için imkan var.

27) San Francisco 49ers (NFC Batı, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 29

C.J. Beathard, Chargers karşısında beklediğimizden daha iyi bir oyun oynadı ama şanssız top kayıpları başta olmak üzere sebepler San Francisco’yu Garopollo’suz ilk galibiyetinden alıkoydu. Maça iyi başlayıp 14-0 öne geçseler de bunu tutamadılar, yine de 49ers beklediğimiz kadar büyük bir çöküş yaşamayabilir. Bu hafta Cardinals karşısında galibiyet için iyi bir şansları var.

28) Indianapolis Colts (AFC Güney, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 27

T.Y. Hilton’ın sakatlığı Colts’u bundan sonra etkileyeceğe benziyor. Sakatlanmadan önce Texans karşısında 115 yardı vardı, devam etse galibiyeti getirebilirdi. O olmadan bu hafta Patriots’a karşı zorlanacaklardır ama genel olarak geçen seneden daha iyi olduklarını söyleyebiliriz.

29) New York Giants (NFC Doğu, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 26

Giants ilk hafta Jags’e karşı iyi mücadele ettikten sonra NFC Doğu’da birinciliği zorlayabilir gibi gözüküyordu ama sezonun ilk çeyreği sona ermişken beklenenin çok altında oynadıklarını söylememiz gerekiyor. Haftaya dinlenmiş bir Panthers ile sonraki hafta da Perşembe gecesi Eagles ile oynuyorlar, bu oyunla ikisini de yenilmeleri kesin.

30) New York Jets (AFC Doğu, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 30

İlk haftaki şaşırtıcı galibiyetten beri Jets hep kötüye gidiyor. Sam Darnold onu korumayı başarmayan offensive line’ın arkasında istenen performansı sergileyemiyor. Jags savunması karşısında iyi bir hücum ortaya koymaları beklenmiyordu ama Bortles’ın hücumuna 500 yard izin vermek tahammül edebilecekleri bir şey değil.

31) Arizona Cardinals (NFC Batı, 0-4) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 32

Texans ve Raiders’ın bu hafta kazanmasıyla Cardinals, ligde galibiyetsiz kalan tek takım. Ama buna rağmen bu hafta sonuncu sıradan kurtuldular. Bunu iki haftadır maçlara ortak olmaları ve kazanma şanslarının bulunmasına borçlular. Cardinals geçen sezon başındaki 49ers gibi olmaya başlıyor: maçları yakın giden ama sonu getiremediği için çok kağıt üzerinde çok kötü gibi gözüken bir takım.

32) Buffalo Bills (AFC Doğu, 1-3) Geçtiğimiz Haftanın Sıralaması: 25

Bir haftalık bir aradan sonra Buffalo tekrar listemizin sonundaki yerini alıyor. Bu hafta Packers karşısındaki oyunlarını gördükten sonra Vikings maçında olanların, bir haftalık tesadüf olduğuna karar verdim ve bu yüzden birkaç sıra geriletmek yerine direk sona aldım. Bills’in arada bizi şaşırtması seyirciler olarak bizi