Washington Redskins galibiyetinin ardından wild card maçı oynamaya hak kazanan takımına bir günlük izin veren eski New York Giants koçu Ben McAdoo, bu kararıyla birlikte hala devam eden bot lanetini başlatmış oldu. Odell Beckham’ın ele başı olduğu New York Giants reciever grubu ise dinlenip wild card maçına hazırlanmak yerine soluğu Miami’de aldı. Aralarında şu anda hala Giants’ın önemli silahlarından biri olan Sterling Shephard ve emektar Victor Cruz gibi isimlerin bulunduğu Odell Beckham Jr. tayfası için yılbaşı partisi playoff maçlarından daha önemliydi ki; Miami’de geçirdikleri gecede Justin Bieber, Khloe Kardashian, Lil Wayne ve partilerin olmazsa olmazı Johnny Manziel ile birlikte eğlenen ve ertesi gün o oyuncuların imzasını taşıyan bu meşhur bot pozu, New York Giants’ın iyi sayılabilecek gidişatını tepetaklak etti. Bu poz sonrası oynadıkları wild card maçında Packers’a 38-13 kaybeden Giants’ta özellikle Odell Backham Jr.’ın performansı çok fazla eleştiri topladı. O poz sonrasında oynadığı maçlarda 4-19 durumunda olan Giants için bu hafta da kötü gidiş devam etti. Philadelphia Eagles’a karşı oynadıkları son 20 maçın 16’sını kaybeden New York Giants bu sayıyı 21’de 17 yaparken onlar adına en büyük problem ise QB pozisyonu olarak gözükmeye devam etti. 2018 NFL draft’ında Saquon Barkley veya QB seçimi ikileminde kalıp, tercihini Saquon’dan yana kullanan Giants bu karardan çok memnun olsa önümüzdeki sezonun draft’ında QB sınıfının yetersizliği onlar için büyük bir sorun teşkil ediyor.

Az önce de bahsettiğim gibi, Giants’ın 1-5’lik başlangıca rağmen geleceğe umutlu bakması için en büyük sebep Saquon Barkley’nin etkileyici oyunu. Eagles karşısında bir TD ve iki field goal olmak üzere üç hücümda sayı üreten Giants’ın bu üç hücumunda elde ettiği 200 yardın 176’sına tek başına imza atan Barkley, field goal öncesi kazanılan 65 yardlık hücumun da tamamını kendisi üretti. New York Giants tarihinde bir maçta 100+ koşu ve 100+ pas yardı yapan ilk oyuncu olmayı sadece bir pas yardıyla kaçıran Barkley, elde ettiği 430 koşu ve 356 pas yardı ile ilk altı maçında 400+ koşu ve 300+ pas yardı kazanan ilk çaylak oyuncu oldu. Eagles’a karşı 2016’nın altıncı haftasından sonra 100+ yard koşabilen ilk oyuncu olmayı başaran Saquon, geçen sezonki müthiş Alvin Kamara performansının da önünde bir görüntü veriyor. 2017-2018 sezonunu maç başına toplam 97.1 yard ortalamasıyla bitiren Kamara’ya karşılık şu anda maç başına 135.2 yard ortalaması tutturan Barkley’nin önünde kırabileceği bir başka rekor daha var. Geçen sezonki müthiş performansıyla ilk yedi maçta 100+ toplam yard kazanan ve bu alanda çaylak rekorunu elinde bulunduran Kareem Hunt’ı yakalaması ve geçmesi çok olası olan Barkley’nin bu seriyi geliştirip geliştiremeyeceğini göreceğiz ancak Giants’ın meşhur bot pozuyla birlikte başlayan kötü gidişini tersine çevirebilecek kalitede bir oyuncuya sahip olduğu, artık yadsınamaz bir gerçek.

Gelelim haftanın diğer istatistiklerine ve gelişmelerine…

– Geçtiğimiz haftanın maçlarından önce, 25 ve 25 yaşından küçük quarterback’lerin Patriots’ın sahası olan Gillette Stadyumu’ndaki rekoru sadece 1-41’di ve Patrick Mahomes da bu seriye uyarak rekorun 1-42’ye gelmesine engel olamadı. Bu alandaki tek galibiyete ulaşan isim ise, 2012 yılında San Francisco formasıyla bunu başaran Colin Kaepernick olmuştu. Bu maçla birlikte kariyerindeki 200. galibiyetini alan Tom Brady, NFL tarihinde bunu başaran ilk oyuncu oldu ve neredeyse ulaşılamaz bir rekora imza attı.

– Maç 13-13 durumdayken, teknik ekibe: “Bu iş bende” dedikten sonraki iki hücumda iki interception atan Nathan Peterman takımına maçı kaybettirse de Peterman’ın kariyerindeki pas reytingi 25.7’den 29.9’a yükseldi.

– Bu hafta karşı karşıya gelen Jordan Howard ve Frank Gore, üst üste maç kaçırmadan en çok maça çıkan RB’ler arasında ilk ikide yer alıyor ancak birinci sırada bulunan Frank Gore tam 113 maç ile Howard’ın 80 maç önünde…

– Tampa Bay Buccaneers’ın reciever’ı Mike Evans, Mike Carrier’ın 5,018 yardını geride bırakarak Buccaneers tarihinin en çok yard kazanan reciever’ı oldu.

– James Conner, bu sezonki üçüncü 100+ yard koşu ve 2+ TD yaptığı maçını oynadı. NFL’in geri kalanında bu istatistikleri yapan bir oyuncu içeren sadece beş maç var.

– Bu sezon altı maçta altı touchdown’a imza atan Eric Ebron, Lions kariyerinde 56 maçta 11 touchdown’a imza atmıştı.

– Andy Dalton, Boomer Esiason’ı geçerek Cincinnati Bengals tarihinde en çok pas yardına ulaşan ikinci oyuncu oldu.

– Chicago Bears, Brock Osweiler’a karşı oynadığı üç maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

– Cowboys’un ilk yarıda ulaştığı 24 sayılık fark, 2014’ten bu yana ulaşılan en büyük ilk yarı farkı oldu.

– Çaylak sezonunda TD yapmayı başaramayan Melvin Gordon, ilk yılından sonra tam 33 TD’a imza attı ve bu alanda sadece Todd Gurley’nin (34) gerisinde bulunuyor.

– Titans karşısında 11 sack yapan Ravens savunması kulüp rekoru kırdı. Ravens bu maçta aynı zamanda Mariota’nın isabetli pas sayısından (10) daha fazla sack yaptı.

– Todd Gurley, 2001 yılındaki Marshall Faulk sonrası 200 yard koşabilen ilk Rams oyuncusu oldu. Bu maçla birlikte üst üste iki maçta da 200 yardlık koşucuya izin veren Denver Broncos, bunu başaran ilk takım oldu.

– NFL tarihinde ilk kez ilk altı haftada en az bir maç uzatmaya gitti.

– Aaron Rodgers, NFL tarihinde üst üste iki maçta 400+ yard ve sıfır INT ile oynayan ilk oyuncu oldu.

– NFL maçları sırasında gösterilen reklam süresi, geçen sezona oranla bu sezon dört buçuk dakika daha azaldı.

– Brandin Cooks (452), Cooper Kupp (438) ve Robert Woods (415); NFL tarihinde, ilk beş maçta 400+ yard yapan ilk üçlü oldu.

– 49ers ve Packers’ın ilk çeyrekte bulduğu toplam 31 sayı ve 366 yard, ilk çeyrekler için bu sezonki en yüksek sayılar oldu.

– Ravens defansının, Titans’ın 10 kez oynadığı üçüncü hak denemelerinde izin verdiği yard sayısı: -19.

– Seattle Seahawks, 2016 sezonunun üçüncü haftasından sonra ilk kez ilk hücumda TD buldu.

– Cincinnati Bengals, evinde Steelers’a karşı oynadığı son altı maçtan da mağlup ayrıldı. En son 2013’te evinde Steelers’a karşı üstünlük sağlayan Bengals’a karşı kariyerinde yedi maç kazandıran hücumu bulunan Ben Roethlisberger da bu sayıyı bu maçla birlikte sekize çıkardı.

– Adam Thielen’ın 100+ yardlık pas yakalama serisi altı maça çıktı.

– Miami Dolphins, 2002 sonrasında ilk kez evindeki maçlarda 3-0 duruma geldi.

– Patrick Mahomes, 19 Kasım 2016’daki Iowa State maçı sonrasında ilk kez starter olarak başladığı bir maçı kaybetti.

Haftanın “Fun Fact”i:

Russell Wilson, geçtiğimiz sezon takımının kazandığı fantasy football puanlarının 29.9%’una imza attı ve bu oran 1991’den sonra bir QB’nin ulaştığı en yüksek oran oldu.

Haftaya görüşmek üzere, herkese iyi haftalar…