Pazartesi gecesi Alabama Crimson Tide ile Clemson Tigers arasında oynanan College Football Playoff Ulusal Şampiyonluk Maçı’nda sahadan galip ayrılan takım Clemson oldu. San Francisco 49ers sahası Levis Stadium’da oynanan müsabakayı 44-16 gibi farklı bir skorla kazanan Clemson böylece son üç yıldaki ikinci şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

Aynı zamanda beş yıldır düzenlenen ulusal playoff şampiyonluk maçında üçüncü defa karşı karşıya gelen Clemson ve Alabama arasındaki rekabette Clemson 2-1 öne geçmeyi başardı. NCAA’de sezon genelinde şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Alabama, aldığı farklı yenilgiyle büyük hüsran yaşarken, Clemson, 19. yüzyılda, 1897 yılında University of Pennsylvania Quakers’tan sonra sezonu 15-0 bitirmeyi başaran ilk takım oldu.

Dev maça damgasını vuran isim ise Clemson’ın oyun kurucusu Trevor Lawrence oldu. 19 yaşındaki oyuncu 32’de 20 pas isabeti, 347 yard ve üç touchdown pası ile oynarak maçı hücum MVP’si seçilirken, izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

2021 yılına kadar NFL’e giremeyecek olan Lawrence hakkında konuşan Clemson Tigers’ın eski QB’si şu anda Houston Texans forması giyen Deshaun Watson, “O bir efsane olacak. Hatta şimdiden oldu bile. İnsanlar bunu biliyor” açıklamasını yaptı. Watson, 2017 yılında Tigers’ı Alabama karşısında imza attığı muhteşem geri dönüşle şampiyonluğa taşımış ve ardından ilk turdan Texans tarafından seçilmişti…

Öte yandan Trevor Lawrence, 1985 yılındaki Oklahoma quarterback’i Jamelle Holieway’in ardından lise sonrası ilk yılında NCAA starter olup, ulusal şampiyonluk yaşayan ilk quarterback oldu.

“Bu takım bir parçası olmak benim için her şeyden önemli” diyen Lawren, “Gerçekten söylüyorum eğer ki sonuna kadar gidip ulusal şampiyonluğu kazanmasaydık bile bu unutamayacağım bir takımdı, konsantrasyonumuz ve arzumuz inanılmazdı” açıklamasını yaparken, takımdaki tecrübeli oyunculara kendisini kabul ettikleri için teşekkür etti.

Maçı kaybeden Alabama Crimson Tide’ın efsanevi koçu Nick Saban ise “Trevor benim aklımda her zaman özel bir yetenekti ve bu beni şaşırtmadı. Bir insan olarak doğru şeylere sahip ve takımı için bu yıl muteşem oynadı” açıklamasını yaptı.

NFL kuralları gereği iki sene daha NCAA’de oynaması gereken Trevor Lawrence, Clemson’daki ilk sezonu ve şampiyonluğu, şimdiden NFL takımlarını ve taraftarları heyecanlandırmaya yetti. Genç oyuncunun önümüzdeki yıllarda neler yapacağı ise tüm spor medyası tarafından yakından takip edilecek…