Bu sezon yeni head koçu Jon Gruden önderliğinde büyük hayal kırıklığı yaşan Oakland Raiders, genel menajerlik görevine NFL Network kanalının yorumcusu ve draft uzmanı Mike Mayock’u getirdi. Kariyerinde hiçbir NFL takımında yöneticilik yapmamış Mayock’un böyle önemli bir pozisyona getirilmesi çoğu kişiyi şaşırttı. Hatırlanacağı üzere Jon Gruden da geçen sene Raiders’ın başına getirilmeden önce uzun zamandır ESPN’de yorumculuk yapıyordu…

60 yaşındaki Mayock, 10 Aralık’ta kovulan Reggie McKenzie’den boşalan genel menajerlik koltuğunu dolduracakken, bu hamlenin, Raiders’ın Chiefs’e yenilip sezonu 4-12 kapatmasının hemen ardından duyurulması ise oldukça ilginç oldu.

Jon Gruden ve Raiders’ın sahibi Mark Davis’in de katıldığı imza töreninde konuşan Mayock, “Son 20 yılda Jon ile birlikte çokça Amerikan futbolu konuştuk. Bence şu anda gördüğümüz şey uzun süredir devam eden bir şeyin resmiyete dökülüp bir araya gelmesi” açıklaması yaptı.

Gruden ise Mayock ile geçmişinin 1995 yılına dayandığını ve son yıllarda ikilinin birlikte sürekli bir gün birlikte çalışmak üzerine konuştuklarını söyledi. “Bu işin içinde Amerikan futbolunu seven, Amerikan futbolunu çalışan birçok kişiyi tanıyorum” diyen Gruden, “Ancak bunu Mike Mayock’tan daha çok sevip çalışan birini tanıyorum” şeklinde konuştu.

2004 yılında NFL Network’e katılan Mike Mayock, yaptığı isabetli yorumlar ile ESPN’deki Mel Kiper ile birlikte NFL çevrelerindeki en öne çıkan draft yorumcularından biriydi. Mayock, genel menajer olarak tecrübesizliğine ilişkin olarak ise son 15 yıldır yaptığı yorumlarla 32 NFL takımına da bakış açısıyla genel menajerlik yaptığını dile getirdi.

Gruden ile birlikte yeni bir yapılanmayan giren ve Khalil Mack, Amari Cooper gibi yıldızlarını draft hakları karşılığında gönderen Raiders’ın 2019 NFL Draftı için ilk turdan üç seçim hakkı bulunuyor. Mayock’un bu hakları nasıl kullanacağını ise hep birlikte göreceğiz…