Chicago Bears, Ocak ayında Philadelphia Eagles karşısında son saniyede kaçırdığı alan golü ile takımın playoff’tan elenmesine sebep olan kicker Cody Parkey’i takımdan kesme kararı aldı. Parkey’nin 13 Mart’ta transfer sezonu açılır açılmaz serbest bırakılacağı açıklandı.

27 yaşındaki kicker, Bears’ın Eagles ile oynadığı wild card maçının son saniyesinde 43 yardlık alan golü denemesinde topu önce sol üst direğe arından da alt direğe vurdurunca eleştiri oklarının bir numaralı hedefi olmuştu. Parkey bu olay sonrası “double-doink” lakabını kazanmıştı.

Görüntülerin tekrarında topun hafif bir şekilde Eagles oyuncuları tarafından bloklandığı ortaya çıksa da sezon içinde birçok alan golü denemesi direklere takılan Parkey adeta günah keçisi olmuştu. Parkey maç sonrası, “Bunu telafi edemezsiniz. Çok kötü hissediyorum. Takımımı hayal kırıklığına uğrattım. Suç benim. Bunu üstlenmeliyim. Maalesef bugün böyle bir şey yaşadık” açıklamasını yapmıştı.

Maç sonrası Chicago’da istenmeyen adam ilan edilen Parkey, her ne kadar takımdan kesilse de Bears’ın oyuncuya 2019 sezonundaki 3.5 milyon dolarlık garanti ücretini ödeyeceği açıklandı.

Tartışmalı maçtan beş gün sonra “The Today Show”a çıkan Parkey, yaptığı açıklamalarla tekrardan herkesten özür dilese de bunu televizyonlara çıkarak yapması Bears head koçu Matt Nagy tarafından sert bir biçimde eleştirilmişti. Parkey, 10. haftadaki Detroit Lions maçında da dört kick denemesini direğe takarak uzun süre gündemde kalmıştı.

Daha önce Philadelphia Eagles, Cleveland Browns, Miami Dolphins formaları da giyen Parkey’nin kariyerinin bundan sonra nasıl bir seyir izleyeceği büyük merak konusu…