Kanada’da CFL ile Amerikan futboluna dönüş macerasına başlayan Johnny “Football” Manziel, AAF ile Amerika’ya geri döndü. Geçtiğimiz aylarda CFL’deki takımı Montreal Alouettes tarafından serbest bırakılan Manziel, NFL off-season’ında popülerliği iyice artan Alliance of American Football ligi takımlarından Memphis Express ile anlaştı.

İlk sezonu devam eden AFF’de oynadığı altı maçın beşini kaybeden Memphis Express’te Manziel’in ilerleyen günlerde starter olması bekleniyor. NFL’in en sorunlu karakterlerinden biri olan Manziel’in yeni takımı Express’in kadrosunda, NFL’de hayal kırıklığı yaşayan bir dönemin potansiyelli quarterback’leri Christian Hackenberg ile Zach Mettenberger da bulunuyor…

AAF’in sahiplerinden Bill Polian yaptığı açıklamada, “Johnny Manziel’e yetenekli oyunculara Amerikan futbolunda profesyonel olarak bir fırsat veren Alliance of American Football’a hoş geldin dediğimiz için mutluyuz” derken “Johnny bu sezon oynamasının doğru olup olmayacağı konusunda detaylı bir araştırma yaptık, durumuyla alakalı birçok kişiye danıştıktan sonra profesyonel Amerikan futbolu kariyerine Alliance’da devam etmesinin doğru olacağı kanaatine vardık” şeklinde konuştu.

Polian aynı zamanda Memphis Express’in koçu, NFL tarihinin gelmiş geçmiş en iyi savunma oyuncularından Mike Singletary’nin mentorlüğünün de Manziel’e faydalı olacağını belirtti.

27 yaşına girecek olan Manziel’in AFF hakları kolejde Texas A&M’de oynadığı için San Antonio Commanders’da bulunuyordu. Ancak Manziel’in popülerliğinin AAF’e katkı sağlayacağı düşünüldüğü için San Antonio eski NCAA yıldızının haklarından vazgeçti. Commanders genel menajeri Daryl Johnston konuyla ilgili olarak “Gelecekte Johnny’e karşı oynamak için sabırsızlanıyoruz” da dedi.

Cleveland Browns’ın eski ilk tur seçimi olan Manziel’in AAF’de üç yıllığına 250 bin dolar olan standart oyuncu kontratını alması bekleniyor…