Dallas Cowboys superstar defensive end’i DeMarcus Lawrence’ı 105 milyon dolarlık yeni bir kontrat ile beş yıllığına daha takımda tutmayı garantiledi. Takımın Lawrane’a 65 milyon dolar garanti para vereceği açıklandı.

Bu miktar quarterback olmayan bir oyuncu için verilen en yüksek garanti ücret olarak da tarihe geçti. Daha önceki rekor ise Khalil Mack’e aitti…

Chicago Bears, geçtiğimiz yaz Oakland Raiders’tan takasla kadrosuna kattığı Mack’e 60 milyon dolar garanti para vermişti. DeMarcus Lawrence ise bu rekoru beş milyon dolar arttırmayı başardı. Başarılı oyuncu aynı zamanda Mack ve Aaron Donald’a katılarak, yıllık 20 milyon dolardan fazla kazanan üçüncü savunma oyuncusu oldu.

Önümüzdeki günlerde 27 yaşına girecek olan Lawrence, Eylül ayında kariyerindeki altıncı NFL sezonuna adım atacak… Ligin en iyi defensive end’leri arasında gösterilen oyuncu son iki yılda ise Pro Bowl olarak adını elit savunma oyuncuları arasına yazdırmıştı.

2017 yılından itibaren yaptığı 25 sack ile bu alanda NFL dördüncüsü olan Lawrence, aynı zamanda 29 tackle for loss ile sekizinci, 49 QB hitiyle yedinci, altı fumble ile de altıncı sırada bulunuyor. Son iki yılda toplam 25 sack’e imza atan D-Law lakaplı oyuncu adaşı DeMarcus Ware’in ardından iki yıl üst üste çift haneli sack rakamlarına ulaşan Cowboys tarihindeki ikinci oyuncu olmuştu.

Bu kontrat birlikte DeMarcus Lawrence’ın Dallas Cowboys’un franchise yüzü olması garantilenirken, takımın D-Law’a verdiği dev kontratın, hücumda yeni sözleşme imzalaması gereken Dak Prescott ve Ezekiel Elliott’ı nasıl etkileyeceği ise merak konusu…