Merhaba sayın NFLTR okurları. Bildiğiniz üzere geleneksel sıralama aylarına resmen girmiş bulunmaktayız. QB sıralamasından sonra şimdi de ligin en iyi receiver’larını sizin için sıralayacağız…

Başta söylemek isterim ki listeyi hazırlarken beni en çok yoran kısım kesinlikle listenin sonu oldu diyebilirim. Özellikle son yedi sırayı yaparken çeşitli kombinasyonlar, permütasyonlar ve matrisler sonucunda ideal sıralamayı elde ettiğimi umuyorum. Sizin de konuyla ilgili yorum, düşünce ve eleştirilerinizi yorumlarda bekliyoruz.

O zaman başlayalım…

32- Larry Fitzgerald, Arizona Cardinals

Geçen Sezon: 69-112 Pas Yakalama, 734 Yard, 6 TD

Geçen seneki felaket Arizona Cardinals performansında nispeten ayakta kalabilen isimlerden olan Larry Fitzgerald, 35 yaşında olmasına rağmen takımın hücum yükünü sırtladı diyebiliriz. Koşu oyunlarında ligin en kötüsü olan Cardinals’ın da Fitzgerald’tan başka şansı da yoktu. Geçen yıl seçtiği oyun kurucusu Josh Rosen’dan vazgeçip 2019 NFL Draftı’nın ilk sırasından seçtiği Kyler Murray ve yeni head koçu Kliff Kingsbury ile yoluna devam edecek olan Cardinals, Fitzgerald’dan da bir şeyler bekliyor olacaktır. Eğer koşu oyunlarını biraz toparlar ve Fitzgerald’ın yükünü biraz azaltabilirler ise kariyerinin sonuna yaklaşan Larry abimizden temiz bir son performans görebiliriz.

31- DeSean Jackson, Philadelphia Eagles

Geçen Sezon: 74-41 Pas Yakalama, 774 yard, 4 TD

Geçtiğimiz yıl Tampa Bay’de forma giyen 32 yaşındaki wide receiver, bu sezon başında 2008-2013 yılları arasında forma giydiği Eagles’a geri döndü. Tampa’da gösterdiği performansla NFC South ekibinin ligin en çok passing yard yapan takımı olmasında yardımcı olmuştu. Tekrardan Eagles için ter dökecek olan Pro Bowl receiver’ın, Carson Wentz gibi sakatlıklarla boğuşan fakat hala potansiyeli yüksek olan bir oyun kurucuyla oynayacağını hesaba katarsak, yaşı olmasına rağmen eski günleri andıran performanslar ortaya koyabilir. Tabii bunun için Carson Wentz’in sakatlanmaması gerekiyor.

30- Corey Davis, Tennessee Titans

Geçen Sezon: 65-112 Pas Yakalama, 891 Yard, 4 TD

Listede olmasını istediğim fakat nereye yerleştireceğime en zor karar verdiğim isim Corey Davis diyebilirim. İkinci yılında bir anda patlama yapan 24 yaşındaki receiver geçtiğimiz sezon Titans’ta dikkat çekici bir performans göstermişti. Oyun bilgisi ve route takibi son derece yüksek olan Davis’in, cornerback’lerden çabukluğu ile kurtulabilmesi büyük avantaj. Fakat genç receiver’ın en büyük eksikliğinin hızı olduğunu düşünüyorum. Eğer hız problemini de çözerse gelecek yıllarda adından sıkça söz ettirebilir. Hem belki Mariota’da istediği pas yakalayıcıyı sonunda buldu deriz…

29- Calvin Ridley, Atlanta Falcons

Geçen Sezon: 64-92 Pas Yakalama, 821 Yard, 10 TD

Listedeki üzülerek alt sıralara yerleştirdiğim isim ise Calvin Ridley. Atlanta Falcons ve pas oyunu dediğimiz zaman akla gelen isim belli. Fakat Calvin Ridley bu sene Falcons’ta 10 TD yaparak öne çıkan isim olmayı başardı ve bunu çaylak yılında gerçekleştirdi. 2018’de pas oyunlarında ligin en iyi dördüncü konumunda bulunan Falcons için sonunda end zone’da bitirici bir receiver kazanması gelecek adına umut verici bir olay. Calvin Ridley’in gelecek sezon içinse bu seneki gibi olmasa da yine dikkat çekecek bir performans ortaya koyacağına inanıyorum. Fakat ilk önce Falcons’un da biraz toparlanması gerekiyor.

28- Allen Robinson, Chicago Bears

Geçen Sezon: 55-94 Pas Yakalama, 754 Yard, 4 TD

2018’in dikkat çekici takımlarından olan Chicago Bears geçen sezon pas oyunlarında toplamda sadece 3,564 yard elde ederek sezonu 21. sırada tamamladı. Biraz daha pas oyunlarında iyi olabilselerdi sağlam savunmalarıyla birlikte konferans finali bile görebilirlerdi. Yeterli olmayan pas performansında ise 2017 yılında ACL sakatlığı yaşayıp hiç forma giyemeyen fakat 2018 yılında Bears ile sahalara dönen Allen Robinson, deyim yerindeyse bir şeyler yapmaya çalıştı. Sakatlık dönüşü olmasına rağmen yine de iyi bir performans gösteren 25 yaşındaki receiver yüzde yüz performansına bu sene Bears’ta kavuşabilir. Bears’ın ise biraz daha pas oyunlarına yönelerek hem Tribusky’i hem de elindeki 2015 yılında Jacksonville Jaguars’da 1,400 yard ve 14 TD ile oynayan Robinson’ı daha doğru değerlendirmesi gerekiyor.

27- Alshon Jeffery, Philadelphia Eagles

Geçen Sezon: 65-92 Pas Yakalama, 843 Yard, 6 TD

New Orleans Saints-Philadelphia Eagles NFC Konferansı yarı final maçı… Dördüncü çeyrek son iki dakikaya giriliyor. Saints 20-14 önde ve “2nd&10” oynanıyor. Eagles snap yapıyor ve top Foles’ın elinde. Foles iki adım gerilerek pas atacağı receiver’ı seçiyor ve pasını atıyor. Fakat pası yakalayacak olan oyuncu topu elinden kaçırınca interception oluyor ve Eagles’ın konferans finali ve Super Bowl hayalleri suya düşüyor. Sanırım kimden bahsettiğimi anladınız. Tabii ki de Alshon Jeffery’den başkası değil. “Ligdeki en iyi elller bende” açıklamasını yaptıktan sadece üç hafta yaşanan bu olay NFL tarihine geçti diyebiliriz. Fakat yine de Jeffery Eagles’ın pas oyunları için en kritik isimleri başında geliyor. Gelecek sezon için neden alt sıralarda derseniz Carson Wentz ile ne kadar iyi performans göstereceği soru işareti. Tahminim yine fark yaratan bir oyuncu olacağı yönünde ama Wentz sakatlanırsa yine işi zor…

26- Cooper Kupp, Los Angeles Rams

Geçen Sezon: 40-55 Pas Yakalama, 566 Yard, 6 TD

Los Angeles Rams’ın Super Bowl’da kötü hücum performansı göstermesinin sebeplerden biri olarak Cooper Kupp’ın yokluğu diyebilirim. Sadece sekiz maçta 566 yard elde eden 26 yaşındaki receiver sezon sonunu görebilseydi kim bilir neler olurdu. Cooper Kupp’tan yeni sezonda yine üst düzey bir performans beklememe rağmen sakatlığının ciddi olması ve takımda adaptasyonun biraz zaman alma ihtimalini de göz önünde bulundurduğumuzda, sezon başlangıcında durgun bir Cooper Kupp performansı görebiliriz. Ancak sezon ortalarına doğru toparlarsa Rams ondan baya faydalanacaktır. Özellikle rakip takımın D-Line’ı arkasına yaptığı koşular ve topu yakaladıktan sonraki hızlanması geçen sezon Rams’in ihtiyacı olan hücum opsiyonlarından biriydi. Umarım bir an önce toparlayıp takıma geri döner.

25- Kenny Golladay, Detroit Lions

Geçen Sezon: 70-113 Pas Yakalama, 1063 Yard, 5 TD

Kadro yapılanmasında son derece başarısız olan Detroit Lions, belki de aradığı receiver’ı bulmuş olabilir. Geçtiğimiz sezon Golden Tate’in takaslanmasından sonra sürpriz bir çıkış yapan Kenny Golladay, Lions’taki ikinci sezonunda adından söz ettirmeyi başardı. 193 boyunda 96 kilogram olan 25 yaşındaki receiver, iri fiziğine rağmen son derece atletik oluşu Lions’ın işine yarayacak gibi gözüküyor. Fakat, NFC North ekibi elindeki parçaları sağ sola göndermektense iyi bir kadro kurmalı. Golladay bu takımda çok rahat bir No.1 receiver olabilir.

24- Sterling Shepard, New York Giants

Geçen Sezon: 66-107 Pas Yakalama, 872 Yard, 4 TD

New York Giants denince akıllara gelen isim olan Odell Beckham Jr. olduğundan Odell’in gölgesinde kalan Shepard, bu sene Odell’in ayrılmasından sonra sonunda kendi kalitesini tam anlamıyla bize kanıtlayabilir. Son üç sezonda sürekli üzerine koyarak ilerleyen 26 yaşındaki receiver için artık şov zamanı. Yeni sezona Giants’ın hücum silahlarından birisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Shephard’tan gelecek sezon daha fazla sorumluluk almasını bekliyorum.

23- Tyler Boyd, Cincinnati Bengals

Geçen Sezon: 76-108 Pas Yakalama, 1028 Yard, 7 TD

2018 yılında yine hayal kırıklığı bir sezon geçiren Bengals, NFL’in en vasat takımı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kadro yapılanması sıfır diyebileceğimiz Bengals’ta öne çıkan isimlerde yok denecek kadar az. Fakat geçtiğimiz sezon Tyler Boyd, öyle işler yaptı ki bu listede kendisine yer bulmayı başardı. 2016 NFL Draftı’nın ikinci tur seçimi olan Boyd, Bengals’taki iki sezonundan sonra bu sezon elde ettiği 1028 yard pas yakalama ile beklenmedik bir performans ortaya koydu. Çabukluğu ve atletikliği ile ön plana çıkan 24 yaşındaki receiver, istikrarı yakalarsa gelecek yıllarda adından baya söz ettirecek gibi duruyor.

22- Golden Tate, New York Giants

Geçen sezon: Detroit Lions: 69-44 Pas Yakalama, 517 Yard, 3 TD / Philadelphia Eagles: 44-30 Pas Yakalama, 278 Yard, 1 TD 

Seatle Seahawks ile Super Bowl kazandıktan sonra Detroit Lions’ın yolunu tutan Golden Tate, Lions’ta bir numaralı receiver iken ve Stafford ile çok güzel bir uyum yakalamışken geçtiğimiz yıl bir anda kendini Eagles’ta bulmuştu. Gittiği takımlarda fark yaratmayı başaran Tate, Eagles’ın pas hücumlarına da ilaç gibi gelse de sezonu konferans yarı finali ile tamamlamak zorunda kaldı. Sezon sonunda ise New York Giants ile anlaşan Tate, Odell Beckham’ın yokluğunu en iyi doldurabilecek ve Giants’ın pas hücumlarında etkin olmasını sağlayacak çok doğru bir isim. Shephard ile birlikte pas oyunlarının iskeletini oluşturacak olan Pro Bowl receiver, yanlarına running back Saquon Barkley’i de alarak mükemmel bir üçlü hücum oluşturabilir. Tabii bunun için Giants’in ciddi bir istikrara ve Eli Manning-Daniel Jones ikilisine ihtiyacı olacak. Yine de Tate’den geçen seneki Detriot performansına yakın bir performans bekliyorum.

21- Tyler Lockett, Seattle Seahawks

Geçen Sezon: 70-57 Pas Yakalama, 965 Yard, 10 TD

Ligin en underrated receiver’larından biri olan Lockett geçen yıl gösterdiği performansla artık Russel Wilson’un bir numaralı receiver’ı olduğunu kanıtladı. Özellikle end zone’da ciddi bir tehdit olan Lockett yapmış oldu 10 TD ile ligi altıncı sırada tamamladı. Yeni sezonda da D.K. Metcalf ile pas oyunlarında büyük iş düşecek olan Lockett eğer istikrarını sürdürür ve Seahawks’ta iyi yerlere gelirse gelecek yıllarda kendisini üst sıralara taşımak hiçte hayal değil.

20- Mike Williams, Los Angeles Chargers

Geçen Sezon: 66-43 Pas Yakalama, 664 Yard, 10 TD

Los Angeles Chargers’ın 2017 NFL Draftı’nın yedinci sıra seçimi olan Mike Williams sakatlıkla geçen çaylak sezonundan sonra geçtiğimiz sezona çok güzel bir giriş yaptı. Sakatlığın etkisinden çabuk kurtulan Williams gösterdiği performans ile Chargers’ın Allen’dan sonra iki numaralı receiver’ı olmayı başardı. İri fiziği ile gelecek yıllar için çıtası yüksek olan 24 yaşındaki oyuncunun Philip Rivers ile uyumu önümüzdeki yıllarda onu üst sıralara taşıyacaktır.

19- Robert Woods, Los Angeles Rams

Geçen Sezon: 130-86 Pas Yakalama, 1219 Yard, 6 TD

Kendisini daha üst sıralara düşündüğüm Woods’u alt sıralarda kalmasının nedeni bir sezon daha aynı performansını görmek istememden ötürüdür. Eğer kendisini bir sezon daha kanıtlarsa aklımızdaki tüm soru işaretlerini gidereceğine inanıyorum. Cooper Kupp’ın sakatlığından sonra sorumluluk alan Robert Woods bu işin altından beklenenden daha iyi kalktı diyebiliriz. Buffalo’da geçirdiği sıradan sezonların ardından giriş yaptığı Rams macerasının ikinci yılında 1200+ yard pas tutması Woods’un potansiyelini bize gösteriyor. Tabii ki bunda Rams’in oyun kurucusu Jared Goff’un ve head koçu Sean McVay’in payı çok büyük. Gelecek sezon için Rams’ın bir numaralı receiver’ı olup olamayacağını da sezon içinde göreceğiz.

18- Stefon Diggs, Minnesota Vikings

Geçen Sezon: 149-102 Pas Yakalama, 1021 Yard, 9 TD

Geçtiğimiz üç sezonda bir türlü oyun kurucusunu bulamayan Vikings’te bu süreçte Teddy Bridgewater, Sam Bradford ve Case Keenum starter QB olarak sahaya çıkan isimlerdi. Dolayısıyla bu QB arayışı Diggs’in de performansını etkiledi diyebiliriz. Fakat 2018 yılının başında Kirk Cousins ile anlaşan Vikings bu arayışa bir son vermiş gözüktü. Bu olay Diggs’i de etkilemiş olacak ki geçtiğimiz sezon 1000+ yard top tutma ve 9 TD yaparak hücumda öne çıkan isimlerin arasında yer aldı. Normalde lig genelinde en iyi route takibi olan oyunculardan birisi diyebileceğimiz 25 yaşındaki recevier’ın aynı performansı devam ettireceğini fakat Vikings’in yapılanmadaki sorunları yüzünden Diggs’in potansiyelini bir sezon daha keşfedemeyeceğimize inanıyorum…

17- Brandin Cooks, Los Angeles Rams

Geçen Sezon: 117-80 Pas Yakalama, 1204 Yard, 5 TD

Son üç sezondur üç farklı takımda oynayan Brandin Cooks bu süreçte, iki sene üst üste Super Bowl görüp aynı zamanda üç sezon ard arda 1000+ passing yard sezonu geçirdi. Yazması kolay yapması zor bir başarıya imza atan Cooks, geçen yıl Rams’teki performansında özellikle uzun ve kritik paslardaki becerisini gösterdi. Fakat Woods gibi Cooks’u da bir sezon daha Rams hücumunda izlemekten yanayım.

16- Julian Edelman, New England Patriots

Geçen Sezon: 108-74 Pas Yakalama, 850 Yard, 6 TD

Spor tarihinde Xavi-Inıesta, Shaq-Kobe, LeBron James-Dwayne Wade, OBJ-Jarvis Landry ve Kaan Özaydın-Hilmi Çeltikçioğlu gibi ayrılmaz ikililer vardır. Bu isimler hep dilimize dolanmış, birinden bahsederken diğerine de değinmek boynumuzun borcu olmuştur. Edelman’dan da bahsederken mutlaka Tom Brady’den bahsetmeliyiz çünkü geçtiğimiz yıl bize kanıtladı ki, Edelman’ın Brady’nin elde ettiği başarılarda payı çok büyük. New England Patriots’un hücum planına baktığımızda koç Belichick biraz daha mikro düşünen bir koç. Yani Brady’e 60 metre pas attırmak yerine, her first down’u almak için ayrı bir oyun çalışıp bunu sahada uygulamaya koymayı hedefleyen bir koç Belichick. Brady-Edelman ikilisini de bu yöntemle sahada en verimli şekilde kullanmasını başarıyor. Tam da bu nokta da Tom Brady, özellikle pas oyunlarında Edelman’a rakip D-Line’ın arkasına attığı paslarla 33 yaşındaki receiver’ı topla buluşturuyor. Edelman’da üstüne düşen bu görevi yerine getiriyor dersek umarım yanılmayız. Yeni sezonda da buna benzer bir plan göreceğimiz Patriots’ta Edelman’ın yine yapacağını yapacaktır. Fakat onunda kariyerinin sonuna gelmesi sebebiyle belki de son defa üst sıralarda görebiliriz.

15- Jarvis Landry, Cleveland Browns

Geçen Sezon: 149-81 Pas Yakalama, 976 Yard, 4 TD

Miami’den ayrıldıktan sonra Browns gibi son üç sezondur yerlerde sürünen bir takıma giden Landry, geçen sezon göstermiş olduğu performansla Browns’un tekrar ayağa kalkmasında Baker Mayfield ile birlikte büyük pay sahibiydi. Yeni sezonda en yakın arkadaşı ve LSU’da beraber oynadığı Odell Beckham Jr.’ın da takıma katılmasıyla yükü biraz daha hafifleyen Jarvis Landry’den hem slot’ta hem de çizgide yakalayacağı paslarla yüksek standartlarda bir performans bekliyorum. Ayrıca bu sezon göstereceği eforla yıllar sonra Browns’u playoff’a taşıyabilir.

14- Keenan Allen, Los Angeles Chargers

Geçen Sezon: 136-97 Pas Yakalama, 1196 Yard, 6 TD

Çaylak sezonundaki 1046 receiving yard performansından sonra, formu düşen ve 2016 yılında sadece bir maç forma giyebilen Allen, son iki sezondur sağlıklı kalarak tekrardan Los Angeles Chargers’ın bir numaralı receiver’ı olmayı başardı. Özellikle route takibinde ligin en iyilerinden olan ve yeni sezonda da bu performansını kuşkusuz devam ettirecek olan 27 yaşındaki receiver’ın yine 1000+ yard sezonu geçireceğini düşünüyorum.

13- Amari Cooper, Dallas Cowboys

Geçen Sezon: Oakland Raiders: 31-22 Pas Yakalama, 280 Yard, 1 TD / Dallas Cowboys: 76-53 Pas Yakalama, 725 Yard, 6 TD

Oakland Raiders’ın rebuilding yani yeniden yapılanma adına feda ettiği Khalil Mack’ten sonraki en değerli parça olan Amari Cooper sezonun ortasında Dallas Cowboys’a ilk tur karşılığında takaslanmıştı. Bu takas sonrasında Raiders’taki formundan hiçbir şey kaybetmeyen 25 yaşındaki receiver, Cowboys’un pas oyunlarını iyileştirmede ve takımının playoff yapmasında önemli pay sahibiydi. Yeni sezonda da Cowboys’un en büyük silahı olacak olan Cooper’ın bu sezon sorumluluğu artacak gibi gözüküyor. Yarım sezonda göstermiş olduğu performansla Cowboys’un kontrat vermeyi düşündüğü Cooper için bu sezon çok kritik olacak. Eğer Raiders’taki ilk iki sezonu gibi bir oyun oynarsa hem Cowboys’tan yüklü bir kontratı kapar hem de NFLTR’nin receiver listesindeki üst sıraları…

12- JuJu Smith-Schuster, Pittsburgh Steelers

Geçen Sezon: 166-111 Pas Yakalama, 1426 Yard, 7 TD

NFL’deki ikinci sezonuna bomba gibi giriş yapan JuJu, 1,426 yard pas yakalama ve yedi TD ile inanılmaz bir sezon geçirdi. Atletikliği ve çabukluğu ile lige adapte olmakta sorun yaşamayan Pro Bowl receiver, Big Ben’in de katkısıyla receiver listelerinin üst sıralarında kendine yer bulmayı başardı. Antonio Brown ile sezon başında çok iyi bir ikili olan 22 yaşındaki receiver’ın şansı sezon sonuna doğru hiç iyi gitmedi ve sezonu hayal kırıklığı bitirdiler. Playoff yapamadan sezonu kapatan Steelers’ta ise Antonio Brown takımdan ayrılarak pas oyunlarında tüm yükü JuJu’nun üzerine bırakmış oldu. JuJu, yeni sezonda Antonio Brown’ın yokluğunda Steelers’ın hücum yükünü sırtlayabilecek mi hep beraber göreceğiz.

11- T.Y. Hilton, Indianapolis Colts

Geçen Sezon: 120-76 Pas Yakalama, 1270 Yard, 6 TD

T.Y. Hilton bu listeye girdiyse teşekkür etmesi gereken ilk isim Colts O-Line’ıdır. Geçtiğimiz sezon Luck’ı pocket içinde tutmak için adeta canını dişine takan hücum hattı oyuncuları 29 yaşındaki oyun kurucuya karar vermesi için geniş zaman kazandırmıştı. Elde ettiği bu süreyi de çok iyi değerlendiren Luck, Hilton’u da kendisine hedef olarak belirlemişti. Bu birliktelik Colts’un ligi en fazla pas hücumu yapan altıncı takımı olarak sezonu tamamlamasını sağladı. Özellikle geniş alanda çok hızlı olan Hilton’un bu senede aynı performansı göstermesini bekliyorum. End zone’daki etkinliğini de biraz daha arttırabilirse Hilton ilk beş sırayı zorlayacak bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

10- A.J. Green, Cincinnati Bengals

Geçen Sezon: 77-46 Pas Yakalama, 694 Yard, 6 TD

A.J. Green ismini herhangi bir yere koymak gerçekten çok zor. Sınırlı Bengals kadrosunda bile adından sıkça söz ettiren ve takımı sırtlayan performans gösteren Green, şu sakatlık problemini atlatsaydı ilk beşin içine bile girerdi. Ayrıca Bengals’ın ligin en vasat takımı olma yolundaki son sürat çabası, 2019 sezonu için Bengals’tan umutları iyice kesmemize neden olduğu için Green’i olması gerektiğinden alt sıralarda bulunuyor. Yine de bu adamın yedi kere Pro Bowl seçildiğini ve sekiz yılda toplam 8,907 yard top tutup 63 TD yaptığını unutmamak gerek.

9- Adam Thielen, Minnesota Vikings

Geçen Sezon: 153-113 Pas Yakalama, 1373 Yard, 9 TD

Minnesota’nın en önemli silahı olan Adam Thielen sezona inanılmaz bir giriş yapmıştı ve üst üste sekiz maç 100+ yard top tutarak herkesi kendine hayran bırakmıştı. Fakat sezonun son bölümlerine doğru form düşüklüğü yaşayan 28 yaşındaki receiver, normal sezonun son dört maçında TD sevinci bile yaşayamadı. Yine de Adam Thielen ismi büyük bir potansiyel. Minnesota Vikings’in tüm hücum planının başında gelen undrafted receiver’dan yeni sezonda da üst düzey bir performans bekliyorum.

8- Tyreek Hill, Kansas City Chiefs

Geçen Sezon: 137-87 Pas Yakalama, 1479 Yard, 12 TD

Tyreek Hill için ne söylenebilir ki… Hız deseniz var, atletiklik deseniz var, end zone’da etkinlik deseniz var… Tüm bu etkinlikler Hill’in rakamlarına da yansımış durumda. Lakin saha dışında yapmış olduğu olayların kendisini etkilemesi sonucu gelecek sezon ciddi bir ceza alması söz konusu. Eğer Tyreek Hill ceza alırsa da Chiefs hücumu kesinlikle sekteye uğrar. Yine de 25 yaşındaki recever için söylenebilecek tek şey, kaç maç ceza alırsa alsın geri döndüğünde kesinlikle yine büyük bir tehdit olarak sahaya çıkacağı…

7- Davante Adams, Green Bay Packers

Geçen Sezon: 169-111 Pas Yakalama, 1386 Yard, 13 TD

Davante Adams geçen yıl Aaron Rodgers’ın “nispeten” kötü olduğu yılda dört yıllık NFL kariyerindeki en verimli seneyi geçirdi. Göstermiş olduğu bu üst düzey performansının yanına bir de Aaron Rodgers gibi bir ismi koyarsak gelecek sezon 26 yaşındaki receiver’dan yine üst düzey ve bol TD’lı bir sezon izlememiz muhtemel.

6- Mike Evans, Tampa Bay Buccaneers

Geçen Sezon: 138-86 Pas Yakalama, 1524 Yard, 8 TD

Tampa Bay’in 2014 NFL Draftı’nın yedinci sırasından seçtiği Mike Evans, çaylak sezonundan beri hiç istikrarını bozmadan her sezon 1000+ pas yakalamaya devam ediyor. Pas yakalama da gösterdiği bu beceriyi end zone’da da kullanan Evans, geçen yılı sekiz TD ile tamamlamıştı. Doğru düzgün bir QB bulamamasına rağmen her sene bu kadar üst düzey bir performans gösteren bir oyuncuyu listenin üst sıralarına koymazsak ayıp olurdu. Önümüzdeki sezonda da Evans’ın göstereceği üst düzey performans bizi kesinlikle şaşırtmayacaktır.

5- Odell Beckham Jr., Cleveland Browns

Geçen Sezon: 124-77 Pas Yakalama, 1052 Yard, 6 TD

Sezon sonunda beş yılını geçirdiği Giants’tan ayrılıp Browns’a giden yıldız receiver, gittiği Browns’un çehresini bir anda değiştirdi. New York kariyerini 5,476 pas yakalama ve 44 TD ile tamamlayan Odell Beckham’ın yeni takımıyla da Giants performansına yakın belki de daha iyi bir performanslar göstereceğini düşünüyorum. Takıma katıldığı ilk andan beri hiç uyum sorunu yaşamayan Odell, yeni mücadeleye de baya hazır gözüküyor. Baker Mayfield ile iyi bir uyum yakalayacağına inandığım Odell, gelecek sezonda yine fark yaratacaktır. Kafalardaki tek soru işareti ise Browns gibi beklentilerin hayli yükseldiği bir takımda nasıl bir performans göstereceği…

4- Michael Thomas, New Orleans Saints

Geçen Sezon: 147-125 Pas Yakalama, 1405 Yard, 9 TD

NFL takımlarının 2016 NFL Draftı’na geri dönme şansı olsa eminim ki yapacakları ilk seçim Michael Thomas’ı 47. sıraya bırakmamak olacaktır. New Orleans Saints’e geldiğinden beri sürekli üzerine koyan 26 yaşındaki receiver süperstar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Aynı zamanda kendisi Drew Brees’in kariyeri boyunca oynadığı en iyi receiver dersek yanılmayız. İlerleyen zamanlarda alacağı kontratla muhtemelen ligin en çok kazanan receiver’ı olacak olan Thomas’ı izlemek büyük bir zevk. Eğer bu sezonda geçmiş sezonları gibi oynarsa seneye ilk ikiye yükseleceğinden hiç şüphem yok.

3- Antonio Brown, Oakland Raiders

Geçen Sezon: 168-104 Pas Yakalama, 1297 Yard, 15 TD

31 yaşına giren Antonio Brown, yaşı geçmesine rağmen özelliklerinden hiçbir şey kaybetmeyerek bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Sezon sonunda sekiz yıl formasını giydiği Pittsburgh Steelers’tan ayrılan yıldız receiver, riskli bir tercih yaparak Oakland Raiders’ın yolunu tutmuştu. Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürekli paylaşan AB’nin keyfi yerinde, kendinden emin ve son derece hazır olduğu da göze çarpmıştır. AB gibi bir isim kesinlikle Raiders’ta da farkını bir şekilde ortaya koyacaktır lakin Derek Carr ile uyumu Big Ben ile olduğu gibi efektif olacak mı onu izleyerek öğreneceğiz.

2- DeAndre Hopkins, Houston Texans

Geçen Sezon: 163-115 Pas Yakalama, 1572 Yard, 11 TD

Houston Texans’ı yakından takip edenler bilirler DeAndre Hopkins’in kötü oynadığı maç neredeyse çok azdır. Eldivenlerinde adeta bir mıknatıs olan Hopkins, atılan her topu her şekilde yakalayabilir. Sadece top tutma da değil aynı zamanda sürati ve çevikliği de üst seviyelerde olan 27 yaşındaki yıldız receiver, gelecek sezonda da Texans’ın bir numaları ismi olacak.

1- Julio Jones, Atlanta Falcons

Geçen Sezon: 170-113 Pas Yakalama, 1677 Yard, 8 TD

2013 yılındaki sakatlığından döndükten sonraki her yılında 1400+ pas tutmayı başaran Julio Jones, bu başarısıyla alkışları fazlasıyla hak etti. 2015 yılında elde ettiği 136 reception ve 1,871 yard ile sezonu bu alanda lider tamamlayan Julio Jones, geçen sezon ise 1,677 yard ile yine istatistiklerde zirvedeydi. Tam bir istikrar abidesi olan Jones, çok eleştirildiği end zone’daki etkinliğini de geçen sezon geliştirmiş gözüküyor. Yeni sezonda çıkış yapması beklenen Falcons’un en büyük kozu olacak olan 30 yaşındaki receiver’dan yine dudak uçuklatacak performanslar görürsek şaşırmayın. Sonuçta Atlanta hücumu dendiğinde yıllardır akla gelen ilk Julio Jones …