7 Temmuz Pazar günü Sakarya Üniversitesi’nde oynanan final müsabakası ile TAFL Kulüpler 2. Lig şampiyonu belirlendi.

Batı grubunu domine ederek namağlup lider olan ve sadece Bandırma Jets karşısında sayıya izin vererek dört maçta 230 averaj yapan, aynı zamanda 2. Ligi’n en pahalı ve en çok yabancı oyuncuya sahip takımı Yeditepe Eagles ile bir dönem ligleri domine eden Hacettepe Red Deers final maçında karşı karşıya geldi. Müsabaka, Yeditepe Eagles’ın 19-16’lık zaferiyle sona erdi.

Karşılaşmada iki takım da ilk hücum serilerinde sayıya ulaşamadı. İlk yarıda daha etkili olan taraf Yeditepe Eagles oldu. Biri savunmadan interception ile gelen üç touchdown ve başarılı olan bir ekstra sayı denemesi ile 19 sayı üreten Eagles maçın son çeyreğine kadar bu skoru korudu.

Dördüncü çeyrekte hayata dönen Red Deers, Levent Deniz Çelik ile bulduğu bir punt return, bir koşu touchdown ve her ikisinde de başarılı olduğu iki sayılık ekstra denemeleri ile skoru 19-16 yaptı.

Son hücum serisinde touchdown bularak öne geçme ya da bir field goal ile skora denge getirme ve maçı uzatmaya götürme şansı bulan Red Deers, bu hücum serisinde maç süresi tamamlanıp sayıya ulaşamayınca ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Bu sonucun ardından Eagles, bir yıl aradan sonra tekrar 1. Lig’e dönmeye hak kazanırken, Red Deers yükselmek için Anadolu Rangers ile oynayacağı play-out karşılaşmasını kazanmak durumunda…

Bu hafta sonu oynanması beklenen play-out müsabakasının yer ve zamanı kesinleştiğinde bilgileri sizlerle paylaşacağız…