Uzun süredir, yeni kontrat alana kadar takıma katılmayacağını belirten Ezekiel Elliott ile Dallas Cowboys arasındaki yılan hikayesine dönen sözleşme sorunu sonunda çözüldü. Cowboys yıldız oyuncusuna altı yıllık 90 milyon dolarlık bir kontrat vererek Elliott’ı NFL’in en çok kazanan running back’i yaptı. Primlerle beraber 103 milyon dolara yükselebilecek olan miktarın 50 milyon dolarının garanti olduğu belirtildi.

Cowboys tarihindeki ilk 100 milyon dolarlık running back olan Zeke, ortalama maaş alanında ise yıllık 14.375 milyon dolar kazanan Todd Gurley’i geçmeyi başardı. Çaylak kontratının üçüncü yılını geride bırakan oyuncu, uzun süreli sözleşme istediği için Cowboys’un tüm kampını ve hazırlık maçlarını kaçırmıştı.

Sözleşme görüşmeleri sırasında Zeke hakkında iğneleyici açıklamalarda bulunan hatta Zeke’in Cowboys’a henüz bir şampiyonluk getirmediğini ve şampiyon takımların yıldız running back olmadan bunu başarabildiğini dile getiren Cowboys sahibi Jerry Jones ise son yaptığı açıklamada oyuncu hakkında övgü dolu sözler kullandı.

“Zeke belki de bizim en iyi oyuncumuz” diyen Jones, “Herhangi bir kimseye adaletsiz davranmaya çalışmıyorum. Ancak o bizim başarımız için çok önemli bir parça. Onunla anlaştığımız için, onu takımımıza aldığımız için çok mutluyuz.” açıklamasını yaptı.

2016 NFL Draftı’nın dördüncü sırasından seçilen Ezekiel Elliott, altı maç ceza aldığı 2017 sezonu dışında 15’şer maça çıktığı 2016 ve 2018 sezonlarında NFL’in koşu yardı lideri olmuştu. Cowboys bu iki sezonda da playoff yaparken, 24 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz yıl 1,434 yard koşu, altı touchdown koşusu, 567 yard pas yakalama ile oynamış, üç de touchdown pası tutmuştu.

Sezonu Pazar günü açacak olan New York Giants maçıyla açacak Dallas Cowboys’ta Elliott’ın ilk maçta 20-25 defa top taşıması bekleniyor. Zeke’in yokluğunda ilk 11’de oynaması beklenen kampın yıldızı çaylak Tony Pollard ise sezon boyunca yıldız oyuncunun yedekliğini yapacak…