Geçtiğimiz sezon Joe Flacco’dan formayı kapıp Baltimore Ravens’ı playoff’a taşıyan ancak çok az pas attığı oldukça eleştirilen Lamar Jackson, takımı ile sezonu oldukça hızlı açtı. Jackson’ın Ravens’ı ilk hafta maçında Miami Dolphins’i 59-10’luk skor ile bozguna uğratırken, genç oyuncu attığı beş touchdown pası ile yıldızlaştı.

20 pas denemesinin 17’sinde başarılı olan Jackson karşılaşmayı 324 yard ve beş TD pası ile tamamlarken, fark açıldıktan sonra yerini Robert Griffin III’ye bırakarak kenara geldi. 158.3 ile olabilecek en yüksek QB reytingini elde eden Jackson, kendisine ‘QB değil running back’ diyenlere itafen karşılaşma sonrası gazetecilere “Bir running back için fena değil” açıklamasını yaptı.

22 yaşındaki oyuncu “Offensive line muhteşem bir iş çıkardı. Bana çok az baskı geldi. Receiver’ler açığa çıkmada, pas yakalamada, touchdown yapmada çok iyi iş çıkardı.” açıklamasını da yaparak takım arkadaşlarını da unutmadı.

Geçtiğimiz yıl çaylak sezonunda koşu hücumuyla öne çıkan Jackson, şimdiye kadar bir maçta en çok 204 yard ve iki touchdown pası atabilmişti. Oynadığı yedi maçta sadece altı touchdown pası atabilen Louisville çıkışlı oyuncu yeni sezonun ilk maçından bu rakamı neredeyse yakalamış oldu.

Öte yandan geçtiğimiz yıl 695 yard koşup, beş TD koşusuna imza atan Jackson, Dolphins karşısında koşu oyunlarından uzak durup sadece üç defa denemede bulundu. Ravens’ın koşu hücumunda yeni transferlerden Mark Ingram’ın 107 yard ve iki touchdown’lık performansı sonrası genç oyuncunun bu yönüne ihtiyaç da duyulmadı.

Lamar Jackson’ı bu performansından en fazla yararlanan isim ise Ravens’ın ilk turdan seçtiği wide receiver Marquise Brown oldu. Kariyerindeki yakaladığı ilk iki pası uzun touchdown’lara dönüştüren Hollywood lakaplı oyuncu karşılaşmayı 147 yard ve iki TD ile tamamladı. Ravens adına diğer touchdown paslarını yakalayan isimler ise çaylak tight end Mark Andrews, çaylak WR Miles Boykin, fullback Patrick Ricard ve veteran WR Willie Snead oldu.

Fark açıldıktan sonra Lamar Jackson’ı dinlendirmek için oyuna giren bir zamanların yıldız ismi Robert Griffin ise altıda altı isabet, 55 yard ve bir touchdown pası ile hayranlarını sevindirdi. 2012 NFL Draftı’nın ikinci sırasından seçilen oyuncu böylece 2016 sezonundan sonra ilk defa touchdown sevinci yaşamış oldu.

Dolphins karşısında hem hücumda hem de savunmada tam not alan Ravens’ın ikinci haftadaki rakibi, çaylak Kyler Murray önderliğindeki Arizona Cardinals olacak…